Fő a biztonság!

Utazás közben az embernek nem árt felvérteznie magát a biztonsági kockázatok ellen. Hiszen uv-sugárzásra figyemeztető kulcstartóra, hordozható fogantyúra és titkos zsebbel ellátott övre is szüksége lehet – no és egy cinköt-vözetből készült lakatra a bőrönd lezárásához.

AJTÓRIASZTÓ

Hotelszobában is ideális lehet egy ilyen okos szerkezet, amely azonnal jelzi, ha nyílik az ajtó. Igaz, nem csak az illetéktelen behatolók érkezését fogadja szirénázás... (walkabouttravelgear.com)

 

ZÖTYKÖLŐDÉSHEZ

Ez a hordozható fogantyú bármilyen közlekedési eszközön bevethető. Leginkább a tisztaságmániás és fertőzésektől irtózó utazók kedvence lehet. (TranStrap)

NAPRIADÓ

Bár idehaza már nem kell aggódni a felhős októberi ég miatt, ám ha napsütötte tájakra utazunk, jól jöhet egy ilyen kulcstartó, amely az UV-sugárzás erősségét jelzi. (UV Monkey)

IVÓVÍZ, BÁRHOL

A vírusokat és a baktériumokat egyaránt elpusztítja ez a toll méretű víztisztító, amelyet az amerikai hadsereggel közösen fejlesztettek ki. (MSR Miox)

SZÁMZÁR

Ezzel a lakattal mindenhol biztonságban lesz a bőröndünk. Legalábbis a tartalma. A reptéri elkeveredés ellen sajnos ez sem véd. (Victorinox)

MENTŐMELLÉNY, KULCSOKNAK

Vízpartra vagy fürdőbe indulva egy ilyen kulcstartó birtokában nem kell attól félni, hogy a kulcscsomó elmerül. A kulcstartó ugyanis, ha súlya nem nehezebb egy kilogrammnál, felemelkedik a víz felszínére. (thinkgeek.com)

FELVÉRTEZVE

Klasszikus eszköz a zsebtolvajok ellen a pénztasakkal rendelkező öv. (Paragonsports)

 

Top cikkek