Földimalacbébi és színészkedő láma

Benjámin, a lámacsődör esténként színdarabban lép fel Győrött. Rudit, a zsiráfbikát egy világklasszis brazil kézilabdázó fogadta örökbe.

Földimalacék pedig szenzációval szolgáltak: kölykük született a győri állatkertben.

Másfél évtizede még be akarták záratni a győri állatkertet a nemzetközi állatvédők, mert elfogadhatatlannak tartották a tartási  körülményeket. Az új igazgató, Andréka György azonban a szakma és a látogatók számára is népszerűvé és különlegessé fejlesztette a vadasparkot. Az érdeklődőket látványetetésekkel, csoportos vezetésekkel várják, nyári zootáborukba pedig már tavasszal sem nagyon lehet szabad helyet találni.

Az állatkert szinte hetente szolgál újdonsággal. Húsvétkor gyűrűsfarkú maki született. Az igazi meglepetést viszont a földimalacok kölyökáldása jelentette. A nőstény és a hím tavaly érkezett Tanzániából Győ rbe, így aztán száz év elteltével ismét láthattak ilyen állatokat magyar állatkertben is az érdeklődők. Kölykük világra jöttét szinte csodaként tartják számon a zoológusok. Az állatkert másik kedvencét, Rudit, a zsiráfot pedig a győri nő i kézilabdacsapat brazil átlövője, Amorim fogadta örökbe. Sütkérezik a népszerűségben a lámacsődör is, Benjámint a helyi nemzeti színház szerződtette egy szerepre.

INFÓ

Hol van?: A Tapolcai-tavasbarlang bejárata Tapolca szívében, a Kisfaludy Sándor u. 3. szám alatt található.

Nyitva: március közepétől november közepéig naponta nyitva tart, a nyári főszezonban reggel 9-től este 19 óráig.

Árak: A felnőtt belépőjegy 1000 forintba, a diák- és nyugdíjasjegy 850 forintba, gyermekjegy 700 forintba kerül. A belépőjegy tartalmazza a csónakázás árát is, de a látogatóknak saját maguknak kell evezniük.

Kapcsolat: +36 (87) 412-579. Web: www.bfnp.hu

Top cikkek