Egy koncert 37 forint

Világhírű zenekarok, hajnalig tartó silent disco, buli, fürdés, városnézés, szerelem - ezekről szól augusztus 25. és 29. között a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), amely a világ egyik elismerten környezettudatos fesztiválja.

Idén a The Final Countdown világhírű dal világhírű előadója, a Europe, a Brit-Awarddal kitüntetett angol lánytrió, a Sugababes, a dance mű faj nagy öregje, Chicane, a jégkorong-világbajnokság himnuszát világslágerré tevő Scooter, Lauri Yljönen és zenekara, a Rasmus, a 2006-os angol beatboxbajnok, Beardymen, Parov Stelar és zenekara, valamint a N.O.H.A. formáció lesznek a SZIN legnagyobb (külföldi) sztárjai. De fellép az Újszegedi Partfürdőn a hazai élvonal számos kiválósága is: többek közt a Quimby, a Beatrice, Deák Bill Gyula, a Magashegyi Underground, Péterfy Bori és sokan mások. A szervezők kiszámolták: egy koncert meghallgatása mindössze 37 forintba kerül a szegedi fesztiválon.

Hagyományosan a SZIN a nyár utolsó nagy fesztiválja a Tisza-parti városban. A rendezők elsősorban a 15–28 év közötti korosztályt célozzák meg, de a fellépő zenekarok számos idősebb rajongója is el szokott jönni. A műfajok – pop, rock, hiphop, világzene – változatossága is sokféle közönséget vonz.

ÖKOTUDATOS ÚJÍTÁSOK

A SZIN azonban nemcsak kiváló nyárbúcsúztató szórakozást kínál, hanem Magyarország első fenntartható fesztiváljaként olyan ökotudatos újításokkal is találkozhatnak a fesztiválozók, mint a RE:kocsma, a Bringa színpad (ahol kerékpárral tekerhetjük meg a Zöld-SZIN-Tér színpadának áramigényét) vagy épp a Klíma kapszula (ahol a klímaváltozás hatásait lehet a saját bőrünkön kipróbálni), és mindemellett egy kisebb erdő elültetésével a fesztivál teljes CO2-kibocsátását is kiváltják a szervezők.

A Borsodi segítségével idén is RE:pohárból ihatjuk a sört, megint lesznek riksa taxik és biciklis kedvezmények, továbbra is pörög a telekocsirendszer (www.oszkar. com), és a szelektív hulladékgyűjtés mellett idén is készíthetünk hasznos holmikat hulladéknak vélt anyagokból. Vagyis aki ökológiai bű ntudat nélkül szeretne pár napot eltölteni kedvesével/barátaival/ismerő seivel, annak már nem kell sokat várnia, mert bő egy hónap múlva már indul is az ország első ökorandija!

TETSZŐLEGES HANGERŐVEL

Újdonság lesz idén a Silent Disco. Korábban konfl iktusforrás volt a városlakókkal, hogy olykor túl hangosnak találták a zenét. Az új helyszínen 11 órától vezeték nélküli fejhallgatón tetszőleges hangerővel lehet két különböző csatornán zenét hallgatni, és táncolni akár reggelig – kifelé azonban senkit nem zavar a zaj.

Az esti koncertek mellett napközben környezetvédelemmel és esélyegyenlőséggel foglalkozó civil szervezetek programjait lehet látogatni, vagy fürödni a medencékben, illetve a tiszai szabad strandon. A vendégek azt is nagyon szeretik, hogy a SZIN helyszínéről a Belvárosi hídon át öt perc alatt besétálhatnak a város szívébe.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

www.szin.org

A bérlet ára a rendezvény kezdetéig 14 900 Ft, a helyszínen pedig 17 900 Ft.

Top cikkek