Jégbarlang és trópus egy fedél alatt

A közelmúltban átadták a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő legújabb látványosságát, az Aqua-Palace fedett élményfürdőt. A kétmilliárd forintból megvalósult létesítményben egész évben élvezhetők a fürdőzés jótékony hatásai.

Az új hajdúszoboszlói Aqua-Palace fedett élményfürdő legtöbb hazai társától eltérően nemcsak funkcionálisan változatos, hanem látványelemeiben is. Sokat elárul a medencék elnevezése: trópusi, jégbarlang, Gangesz, római, mozi, barlang és tengeri. A külön egységet alkotó medencék, illetve környezetük a látványukkal is lenyűgözik a fürdőző ket. A család minden tagja talál kedvére való medencét, gyermekcsúszdákat és foglalkoztatót egy teljes emeleten, ahol pelenkázó- és szoptatóhelyiséget is kialakítottak.

1600 m2 VÍZFELÜLET

A látogató a belépőként szolgáló karszalaggal önállósíthatja magát, hiszen attól kezdve – az öltözőszekrény kinyitásától a különböző helyiségekbe való bejutáson át a kijutásig – mindent a kis vékony műanyag csíkkal intézhet. A szolgáltatások rendkívül változatosak: különböző szaunák, gőzkamrák, jakuzzik, szörfpálya, külön bérelhető privát helyiségek, kondi- és aerobikterem, squashpálya, többféle masszázshelyiség és természetesen vendéglátóegységek találhatók a fedett fürdő 15 ezer négyzetméternyi területén, melybő l 1600 a vízfelület.

Az Aqua-Palace megépítésével a messze földön híres hajdúszoboszlói fürdő komplexum Európa egyik legnagyobb vizes létesítményévé vált. Egyben megoldódott az a probléma, hogy hiába él a város az idegenforgalomból, a turizmus csak a fürdő szezonra korlátozódott.

Tegyük hozzá, még így is a harmadik legkedveltebb úti célnak számít Magyarországon, amit alátámasztanak a komplexumot üzemeltető Hungarospa Zrt . vezérigazgatója, Czeglédi Gyula szavai: az elmúlt nyolc esztendőben évente mintegy kétmillió fürdő szolgáltatást értékesítettek, ebbő l 600-800 ezret a gyógyászatban. A fedett élményfürdő létrehozásával növelhető a vendégforgalom, hiszen – ahogy a vezérigazgató utalt rá – az őszi és téli hónapokban is sokan tartózkodnak a város szálláshelyein, de a gyógyászaton kívül eddig nem tudtak mit kínálni nekik. Másrészt a strandszezonban is előfordul, hogy a rossz idő járás miatt nem lehet fürdőzni, a vendégek mostantól már választhatják az Aqua-Palace-t is.

HÉTVÉGI TELT HÁZ

Az első két hónap tapasztalatairól szólva Czeglédi Gyula elmondta: a forgalom az üzleti tervnek megfelelő en alakult, hétvégéken szinte mindig 100 százalékos volt a kihasználtság, ami hétköznap 25-30 százalékot tett ki. Többnapos ünnepen elő fordult, hogy az egyszerre ezer vendég befogadására képes létesítményben kétszer annyian fordultak meg, mert a hosszított nyitvatartás alatt teljes létszámban kicserélődtek a fürdőzők.

Mindez bizakodásra ad okot a jövő re nézve, különösen azért, mert a szezon még be sem indult, és az eddigi vendégek nagyobb részt a helyiek, illetve a környező települések lakói közül kerültek ki.

CSALOGATÓ CSOMAGOK

Az Aqua-Palace – ahogyan a vezérigazgató fogalmazott – nem tömegszolgáltatást akar nyújtani, hanem a kor színvonalának megfelelő t, amelyet a külföldi vendégeknek is nyugodt szívvel mernek ajánlani.

Ennek jegyében, akit nyáron zavar a medencék körüli nyüzsgés, annak elég lesz jegyet vásárolnia az élményfürdő be, amelynek hatalmas teraszain lehet napozni is, megteremtve ezzel a strandolás élményét. Ha pedig valaki mégis a szabadba vágyik, jegyet váltva csak át kell sétálnia a szomszédos területre.

Ugyanez visszafelé is érvényes: a strandolók, az Aquapark szabadtéri élménykínálatát élvezők, amikor megunták az ottani kikapcsolódási lehetőségeket, időszakos jegyet válthatnak az Aqua-Palace-ba is. Különösen a kétpályás állószörf lehet vonzó számukra, amelynek kipróbálására külön is váltható belépő.

A fürdő komplexum megtöltését nem bízzák a véletlenre: csaknem harminc helyi szállásadóval kötöttek megállapodást a fedett élményfürdő csomagban történő értékesítésére, hiszen ez kölcsönös előnyt jelent mindkét félnek a vendégcsalogatásban.

ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

A 10–21 óra között látogatható élményfürdőbe a felnőttek 2800, a diákigazolvánnyal rendelkezők 1900, a 7 év alattiak 1000 forintért válthatnak jegyet (18 órától ugyanez 1900, 1250, illetve 650 Ft), a szaunavilág 800 Ft ellenében élvezhető. A látogatók több mint tízféle masszázs közül választhatnak – áruk 3600–8500 Ft között mozog –, befeküdhetnek a mágneses stresszoldó ágyak egyikébe (2200 Ft), élvezhetik a köpölyözés (7400 Ft/óra), a félórás aqua fitness (600 Ft) és dermalife kezelés (2900 Ft) jótékony hatását, és szoláriumbérletet is válhatnak.

Top cikkek