Légtérzárban a biztosító fizet

– A biztosítótársaságok nem tekintik vis maiornak az izlandi vulkánkitörést: minden vállalásukat állják – válaszolta kérdésünkre Marosvölgyi Péter, az aegondirekt.hu szakmai igazgatója.

Ám egyetlen utasbiztosítási szerződésben sincs olyan vállalás, aminek értelmében járattörlés vagy járatkimaradás esetén a biztosító hazaszállítja az utasokat, vagy magára vállalja a hazautazásuk költségeit. Viszont akik megkötötték az utasbiztosítást az Aegonnal, de a légtér lezárása miatt nem tudtak elutazni, a biztosítás díját 100 százalékban visszaigényelhetik. A biztosító annak tudja visszautalni a díjat, aki ezt e-mailben, telefonon vagy postai úton kéri. Kivételt tesz a társaság azokkal, aki a légtérzárlat miatt külföldön rekedtek, és időközben lejárt vagy lejár a biztosítási szerződésük. Ők most annak ellenére is meghoszszabbíthatják biztosításukat, hogy pillanatnyilag nem Magyarországon tartózkodnak. Ha valaki épp Izlandon tartózkodik, és a vulkánkitörés károsítja az egészségét, ugyanolyan feltételekkel fordulhat orvoshoz, mint a világ bármely más táján.

Marosvölgyi Péter úgy tudja, az Európai Utazási Biztosító és a QBE-Atlasz ugyanilyen, tehát változatlan feltételekkel áll ügyfelei rendelkezésére.

Top cikkek