Kiállítás Washingtonban az evolúcióról

Az emberi evolúció hatmillió éves történetét bemutató állandó kiállítás nyílt a 100. születésnapját ünneplő washingtoni Természettudományi Múzeumban.

A látogatók több mint 285 fosszíliát és leletet láthatnak az ingyenesen látogatható Smithsonian-intézményben.

„Ismerkedj meg őseiddel!” -hirdeti a 21 millió dolláros tárlatot a híres belvárosi sétányon, a National Mallen található múzeum. Megtekinthető a Neander-völgyi ember csontváza is, ebből csak egyetlen található az egész Egyesült Államokban.

Rick Potts kurátor elmondta, hogy a kiállítás tulajdonképpen egy túlélés történetét mutatja be, végigkövetve az emberi fejlődés minden jelentős állomását, egyebek közt azt, amikor az ember felegyenesedett, és beszélni kezdett. Azt is bemutatják, hogyan maradhatott életben a rendkívüli klímaváltozások közepette.

Az interaktív tárlat egyik érdekessége: a látogatók szemügyre vehetik, hogy néztek volna ki ősemberként.

A kiállítást a Smithsonianmúzeum tudósainak több évtizedes kutatómunkája alapozta meg, és annak a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően jöhetett létre, amely több mint 60 kutatási és oktatási intézmény, a világ több mint 100 szakértője között létesült.

A tárlat költségeit döntő részben David H. Koch, a kansasi Koch Industries energiaipari vállalat milliomos vezérigazgatója állta, a tárlat így az ő nevét viseli.

A washingtoni Természettudományi Múzeum a legnépszerűbb amerikai múzeum volt tavaly, 7,4 millió látogatót vonzott. (MTI)

A múzeum rotundája
A múzeum rotundája
Top cikkek