Akciós mártózás a habokban

A híres zalai fürdővárosokat sem kímélte a gazdasági krízis, a válság miatt érezhetően csökkent vendégeik száma.Mindez azok malmára hajtja a vizet, akik most terveznek tavaszi wellness hétvégét:egymást érik ugyanis az akciós ajánlatok a zalai fürdőkben, s az azokhoz közeli szállodákban.

A fürdőipart sem hagyták érintetlenül a pénzügyi krízis következményei. Még az olyan híres fürdővárosok, mint Hévíz, Zalakaros vagy éppen a feltörekvő Kehidakustány is megsínylette a válságot, jelentősen visszaesett az odalátogató vendégek száma. Mindezt jól jellemzi az: a Kehidakustányban lévő termálfürdőben eddig évente átlagosan 400 ezer vendéget fogadtak, 2009-ben viszont mindössze 290 ezren váltottak jegyet, a létesítményhez tartozó négycsillagos szállodában pedig 18,5 százalékkal esett vissza a forgalom. Zalakaroson sem jobb a helyzet, erre utal legalábbis az, hogy a négycsillagos Hotel Karos Spa üzemeltetői szerint a jó szezont hozó 2006-hoz és 2007-hez képest összességében mintegy tízszázalékos árbevétel-csökkenést kellett elszenvedniük tavaly.

Bár a fürdők és a szállodák üzemeltetőit – és persze a krízis miatt elbocsátott alkalmazottaikat – rendkívül hátrányosan érintette a válság, tény az is: mindez azok malmára hajtja a vizet, akik most terveznek tavaszi wellness hétvégét. A térségben lévő fürdők, szállodák ugyanis akciók sokaságával próbálnak vendégeket csábítani. Jó példa erre az: Kehidakustányban bizonyos esetekben már 33 százalékos kedvezményt is kaphatnak a vendégek. Az április végéig érvényes tavaszvárónak nevezett akció keretében például – naponta, személyenként – 14 100 forintot kell fizetni. Ennyi pénzért pedig lényegében mindent megkap a vendég: szállást, félpanziós ellátást, belépőjegyet a szaunaoázisba, valamint a gyógy- és élményfürdőbe, wifihasználatot, gyerekmegőrzést. Hévízen is hasonló kedvezményekkel várják a vendégeket. A négycsillagos Hotel Spa Hévízben például személyenként már alig 10 ezer forintért eltölthető egy éjszaka, ráadásul ezért az összegért – az üdvözlőital és a reggeli mellett – a vendégnek jár a tófürdőbe, három órára érvényes belépőjegy is. Kifejezetten a családos fürdővendégek számára is akad kedvezményes ajánlat Hévízen: három órára két felnőtt és két 18 évnél fiatalabb gyermek részére 6500 forintba kerül a belépőjegy. Ez összességében kétezer forintos kedvezményt jelent.

Zalakaroson sincs hiány akciókból. A Gránit Gyógyfürdő Zrt. 50 százalékos kedvezményt ad például akkor, ha a vendég két egymást követő napon két érvényes élményfürdőbelépővel rendelkezik. Hasonló akciót hirdetett a gyógyfürdő a sókamra, az infraszauna az álló szolárium esetében is.

A Zalakarosra utazók a szállodákban is találnak akciós ajánlatokat. A négycsillagos Hotel Karos Spaban például Szevasz Tavasz néven április harmincadikáig hétvégéken személyenként 13 500 forintba kerül egy éjszaka, s ez az ár már tartalmazza egyebek mellett a termál-, az élmény-, az úszó- és a gyermekmedence, a jakuzzi, az örvényfürdő, a bioszauna, a gőzfürdő, a jégbarlang és a fitneszterem használatát.

Az, aki a zalai fürdővárosok egyikében tölt egy áprilisi hétvégét, jól teszi, ha már előre betervez egy néhány órás kirándulást. Tavasszal mutatja ugyanis talán legszebb arcát a – Kehidakustánytól, Zalakarostól és Hévíztől is csak rövid autóútra lévő – Kis-Balaton, ahol az elmúlt években számos látványos, turistabarát fejlesztés történt. Felújították a Kányavári-szigetre vezető híres fahidat, kerékpárutakat alakítottak ki, a Kis-Balaton Házban pedig interaktív kiállításon, különleges kamerahálózat segítségével ismerhető meg a térség állat- és növényvilága. Mindemellett érdemes ellátogatni a közeli Kápolnapusztára az unikális bivalyrezervátum miatt.

Kifejezetten családos fürdővendégeknek is kínál Hévíz kedvezményeket
Kifejezetten családos fürdővendégeknek is kínál Hévíz kedvezményeket
Top cikkek