Villanyszerelőből lett várkapitány

- Jó húsz évvel ezelőtt ott kezdődött minden - mutat a sümegi várra Papp Imre. - Akkor nyitottuk meg a feleségemmel a büfénket. A "várkapitánnyal" egy négycsillagos welness-szálloda medencéjének a partján beszélgetünk. A hotel a család tulajdonában van, csakúgy, mint a vár tövében lévő csárda, a múzeum, a lovagi aréna, a lovarda, valamint egy környékbeli biofarm.

Kleopátra elámulna

UTAZÁS TOP 50

Veszprém: a panorámaváros

Talán nincs még egy olyan települése az országnak, amelynek a panorámájában annyiféle nézőpontból lehetne gyönyörködni, mint Veszprémében. Kis túlzással élve, egy belvárosi séta során szinte tízméterenként új és új perspektívából láthatjuk például a veszprémi várat. Tippek városnézéshez, az állatkerttől a színházig.

Pajtaszínház, forrásvíz, aromaterápia

Csend, varázslatos túrautak, kileshető természet, ősi mesterségek, kényelmes szállások, házias ételek, tisztességes borok, móka, mulatás, tánc – e szavakkal összegezhető a falusi vendéglátóhelyek mecseki kínálata.

Szarvasfarm Bőszénfán

Pötyike, a szarvaslány nem kerülhet a fazékba, pedig nem fél a puskától, az embertől, a kutyától, sőt bárkinek rögtön barátkozó puszit nyal az arcára.

 

Egyházturisztikai központ Veszprémben

Kommunikációs és turisztikai központot létesít a veszprémi várban a katolikus érsekség, amely a 881 millió forintból megvalósuló fejlesztéshez 747 millió forintot nyert el a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán.

A veszprémi várban, az úgynevezett Biró–Giczey-palotában alakítják majd ki 2011 tavaszáig a kommunikációs és turisztikai centrumot. A több mint ezer négyzetméter alapterületű, kétemeletes épületnek a földszintjén lesz információs szolgálat, ajándékbolt, számítógépes szoba, kávézó, itt mutatják be az ostyasütés eszközeit és folyamatát is. A látogatók megismerkedhetnek majd a halimbai „füves pap” gyógynövényeivel, recept jeivel, gyógyteáival is. A földszinten lesz egy vetítőterem és egy gyermekfoglalkoztató is.

Az első emeleten barokkenteriőr-kiállítás nyílik. Színesítik majd a bemutatót a multimédiás eszközök, továbbá láthatóak lesznek Veszprém barokk kori épületeinek a makettjei is. Idealizált templombelsőt alakítanak ki, s az élményt audiovizuális és akusztikus elemek is fokozzák.

Top cikkek