Sikeres próbát hajtott végre az ötödik generációs orosz vadászgép

Sikeres volt az ötödik generációs orosz vadászrepülőgép első repülési kísérlete a távol-keleti Amur menti Komszomolszk repülőgépgyárában - jelentette az Interfax hírügynökség pénteken, moszkvai idő szerint reggel.

Meggyújtották a toalettpapírt, leszállt a gép

Kényszerleszállást hajtott végre szombaton a kínai Nanfang légitársaság Urumcsiból Vuhanba tartó járata, miután az egyik utas a felszállás után meggyújtott egy tekercs toalettpapírt a mellékhelyiségben.

British Airways: egy negyedév nyereség

A korábbi gyengébb eredmények után váratlan nyereséget jelentett folyó üzleti éve harmadik negyedévéről a British Airways.

Felszállóágban a ferihegyi repülőtér

A tavalyi visszaesés után az idén már bővülést vár a Budapest Airport, az utasforgalom akár újra elérheti, vagy meghaladhatja a 2008-as 8,4 milliót, a januári forgalom 2 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál.

Légcsavaros legendák 1.

A valódi sikert a motoros repülés terén az amerikai Wright fívérek 1903-as első sikeres repülése jelenti. A nevet és az évszámot mindenki ismeri. Van azért néhány körülmény, amire érdemes kitérni.

 

Zarándok charter indul

Megérkezett a spanyolországi Santiago de Compostelába a vatikáni "zarándokutazás-szervező iroda" első járata Rómából. A szervezők hetente két-három járat indítását tervezik a galíciai szent helyre.

Az iroda Európán kívüli úti célokat is kínál, többek közt a mexikói Guadalupéba is hirdet járatokat. A két éve életre hívott kezdeményezés révén a zarándokok Jeruzsálembe, a franciaországi Lourdes-ba és a portugáliai Fátimába is eljuthatnak, de az úti célok között Törökország és Horvátország is szerepel. A "zarándokutazás-szervező" révén tavaly közel 200 ezer hívő jutott el a különböző szent helyekre. 

Top cikkek