Pre-karácsonyi koncert az Akadémián

A haladó hagyományoknak megfelelően a Budapesti Karácsonyi Rendezvénysorozat zenei fénypontja ezúttal is Kárászy Szilvia zongoraművész és vendégeinek ünnepi hangversenye lesz.

Adventi kastélynapok Gödöllőn

Ünnepi műsorral készül a Gödöllői kastély a karácsonyra: az adventi készülődés során bábszínház, koncertek, színházi előadások, opera és kosztümös tárlatvezetések várják a látogatókat.

A sánciskola ördögei

A február 12-én kezdődő vancouveri téli olimpia előtt indított sorozatunkban a havas-jeges játékok múltjával és jelenével foglalkozunk, bemutatjuk a programban szereplő sportágakat, a legnagyobb egyéniségeket, felidézzük a legemlékezetesebb történeteket.

Jégpályákat zárnak be a Balatonon, de öbölátcsúszás lesz

A havazások miatt ideiglenesen bezárták a siófoki és a keszthelyi jégpályát, BalatonátCsúszás helyett badacsonyörsi öbölátcsúszást terveznek.

A legvédtelenebbek joga

Húszéves a Gyermekjogi Egyezmény. Hogy minek erről beszélni? Például: A vak gyereket nem veszik fel az általános iskolába. A legfeljebb 30 napra elrendelhető átmeneti nevelésbe vett gyerek több hónapig, gyakran évekig bizonytalanságban él.

 

Ismét jár a Mikulás-vonat Miskolcról Lillafüredre

A gyerekek nagy örömére ismét jár Mikulás-vonat Miskolc és Lillafüred között. Az idén november 26. és december 16. között, naponta négyszer szállítja a kicsiket és nagyokat a kisvonat a Mikulás lillafüredi mesebirodalmába - adta hírül a rendezvény honlapja. A vonatot a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány az Északerdő Zrt.-vel együttműködve indítja útjára. A program felejthetetlen élményt kíván nyújtani a gyermekeknek a Mikulás meseszép, varázslatos világában. Minden kocsiban jelmezbe öltözött középiskolás diákok várják őket, és az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra.

Lillafüreden, a mesebirodalom kapujánál maga a Mikulás köszönti a kicsiket, jelmezbe öltözött szereplők közreműködésével pedig interaktív mesejátékba vonják be őket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban.

Természetesen minden gyermek megkapja a várva várt Mikulás-csomagot a zenélő kincses ládából. A program időtartama utazással együtt két óra. Ez idő alatt a kicsinyek találkozhatnak Micimackóval és barátaival, a 100 holdas pagony lakóival.

A 2006-ban Miskolc nívódíjával elismert rendezvény évről évre népszerűbb. Míg 2003-ban négyezren váltottak jegyet a Mikulás-vonatra, addig tavaly már 17,5 ezren. A sikerről a Lillafüredi Állami Erdei Vasút dolgozói, miskolci középiskolák, több mint nyolcvan intézmény és gazdálkodó szervezet, számos önkéntes gondoskodik. 

Top cikkek