Nem hétszilvafás nemesek

Reményeim szerint a pálinkára épülő turisztikai üzletág talán egyszer majd önálló is lehet - mondja Békési Zoltán, a Békési Pálinka Zrt. tulajdonosa.

Múzeum a vágóhídon

Lehet-e egy hentesből idegenvezető? Lehet bizony, sőt akad ilyen több is, mindenekelőtt a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének veterán tagjai körében. A jó hírű céh képviselői a gyulai régi vágóhíd egyik épületében létesített múzeumukban várják az érdeklődőket.

Kampányszív: tippek Valentin-napra

Ha kell egy kis romantika, számos érzelmes program és helyszín közül választhatunk Valelntin-napon, bár február 14. elsősorban a virágkötő lobbi és Bálint gazda nagy napja.

Jeges túrák a Tisza-tavon

Szemmel láthatóan maguk a szervezők is meglepődtek, amikor kétszáz ember gyűlt össze január 30-án, hogy egy egészségeset túrázzon a Tiszató jegén.

Városkapukban a kocsonya

Február 19–21. között ismét kocsonyafesztiválra és történelmi időutazásra hívogatja látogatóit Miskolc. A több tucat helyszín közül ezúttal a városkapuknak szánták a főszerepet a rendezők.

 

Mézédes élet lesz Gyulán

Az idén másodízben rendezik meg Gyulán a Méz és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivált. December 11. és 13. között több helyszínen csábítják a vendégeket az élvezetes látni- és ennivalók: cukrászati, méz-, mézeskalács-, méhészeti kiállítás és vásár. A kicsiket kézművesprogramok, adventi készülődés és műsorok várják, de fáklyás felvonulás, gálaműsor és Luca-napi meglepetés is színesíti a programot.

A helyi vendéglátók ígérete szerint a kóstolni vágyók ebben a három napban különleges mézes ételeket és lelket melengető italokat ízlelgethetnek. A Várfürdőben mézes masszázs, a szaunakertben mézes szauna várja a mézédes élet kedvelőit.

Top cikkek