Indián múzeum az indián nyárban

Dan Brown a Louvre férfimosdója után most a washingtoni Smithsonian múzeumegyüttest teszi világhírűvé legújabb bestsellerével. De a páratlan intézménykomplexum önmagában is kiemelt turistacélpontnak ajánlott.

Lábnyom-automata a repülőtéren

A San Franciscó-i repülőtéren a következő utazás szénegyenlegét, ökológiai lábnyomát számolhatjuk ki.

Hírmúzeum mindenkinek

Az újságírók imádnak a sajtóról írni. De a washingtoni Hírmúzeum (Newseum) azoknak is tartalmas szórakozás, akiket a média nem annyira, a világ viszont annál inkább izgat.

New York volt a legkedveltebb turista célpont Amerikában

Michael Bloomberg New York-i polgármester sikernek nevezte, hogy a recesszió ellenére csak 3,9 százalékkal esett vissza a turizmus, annak ellenére, hogy az előzetes becslések 10 százalékos csökkenést jeleztek előre.

81 éves szexológussal fejlesztené a romantikus turizmust Washington

Romantikus kirándulási célpontként népszerűsítenék Washingtont: Dr. Ruth Westheimernek az lesz a feladata, hogy dolgozzon ki "szerelmi stimulációs programot" februárra, különös tekintettel Valentin-napra, a szerelmesek ünnepére.

 

Műemlék a miami Bacardi-iroda

Műemlékké nyilvánították Miami két emblematikus irodaházát, a Bacardi cég hatvanas-hetvenes években épült székhelyeit. A városvezetés titkos szavazással döntött a modern absztrakt építészeti stílust képviselő épületek és a hozzájuk tartozó pláza védett státusáról. A rendelkezés szerint semmiféle külső változtatást nem lehet rajtuk végrehajtani.

Az egyik épület nyolcemeletes toronyépület kék-fehér levélmintás kerámia borítással. A másik irodaház festett üveggel ékes. A város műemlékvédelmi testülete építészek és műemlékvédelmi aktivisták kezdeményezésére változtatott azon a gyakorlaton, amely szerint csak az ötvenévesnél idősebb épületek kerülhetnek a védett műemlékek közé. (MTI)

Top cikkek