Létrejött Magyarország legújabb natúrparkja

A Hollókő környékén létrejött natúrpark a Cserhát keleti és északi középhegységi illetve dombvidéki jellegű részeit foglalja magában. Célja a turizmus fejlesztése és a térség természeti, táji értékeinek megőrzése.

Szafari a berekben, gályamustra a Csillagvárban

Nem csak a nagy melegek idején, őszi hűvös hétvégéken is van miért a Balatonhoz kirándulni. Falmászás, dzsiptúra vagy játékkiállítás között is válogathatunk.

Mátrai pályák és pályázók

Rejtett udvarok, megbúvó műhelyek, kecses szobrok városa a Mátraalján. Aki itt él, tudja, miben találja meg a szépet.

Poroszlóról indul a Tisza-tavi jégtúra

Speciális felszerelést nem igényel, ám téli túrázásra alkalmas réteges ruházat, vízálló lábbeli, esőkabát és váltóruha azért jól jöhet a január 30-án megrendezett hagyományos jégtúrán.

Jeges túrák a Tisza-tavon

Szemmel láthatóan maguk a szervezők is meglepődtek, amikor kétszáz ember gyűlt össze január 30-án, hogy egy egészségeset túrázzon a Tiszató jegén.

 

Királyréti családi nap

Hamarosan megszépülnek a kismarosi és kemencei kisvasutak - jövő hétvégén családi nappal várják a Börzsönybe a látogatókat.

Az Európai Unió által támogatott "Kisvasutak turisztikai célú fejlesztése a Börzsönyben" projektnek köszönhetően hamarosan megszépülnek az Ipoly Erdő Zrt. kezelésében működő kismarosi és kemencei kisvasutak.

Az Ipoly Zrt. 2009. október 25-én 10.30 és 16.30 közötti időre családi napra invitálja a Börzsöny és a kisvasutak szerelmeseit, a kikapcsolódni vágyó kicsiket és nagyokat.

Az interaktív erdei élménypályán évgyűrűszámolás, erdei hangyák világa, az erdő titokzatos alkatrészei, fatapogató, miniatűr erdő készítése, fabuborékfújás, középkori favágóverseny, illatmúzeum, bagolytojást dobó verseny lesz. A programokon való részvétel ingyenes.

Program

10.30 "Erdei kisvasút" rajzverseny ünnepélyes eredményhirdetése, Motoroshajtány-bemutató

12.00 Kutyás szarvasgomba-keresés (Magyar Szarvasgombász Szövetség)

14.00 Makk Marci és Makk Marcsi szépségverseny

15.00 Kolompos-koncert

Egész nap: Erdei termékek kóstolása, kisvasutazás, hajtányozás, Interaktív Erdei Élménypálya.

 

 

Gyerekprogram Királyréten
Top cikkek