Lehet néhány ezerrel olcsóbb?

Nálunk a húsz százalékot is elérheti az előfoglalási kedvezmény mértéke, amiért az utasnak csak annyit kell tennie, hogy hónapokkal az indulás előtt leelőlegezi az útját - tájékoztat Békefi Veronika, a Thomas Cookhoz tartozó Neckermann Magyarország vezérigazgatója.

Békefi Veronika hozzáteszi, hogy az engedmény nyújtását rendszerint a partnereik - szállodák, légitársaságok és mások - kezdeményezik, amihez ők, mint utazásszervezők szinte mindig hozzáteszik a magukét: további néhány százalékot engednek a társasutazás részvételi díjából. Az előfoglalási ár általában tíz százalékkal alacsonyabb a teljes árnál, és a soron következő síutak, meg a téli repülőgépes utazások résztvevői további tízszázalékos engedményt élvezhetnek, ha október 15-ig lefoglalják helyeiket.

A Tensi minden szezonban kétszer kínál előfoglalási kedvezményt, ami távolról sem csupán az utasok érdekét szolgálja, tudtuk meg Boros József vezérigazgatótól. Amellett, hogy az akár csupán 6-8 százalékkal alacsonyabb részvételi díj is mindig meghozza a foglalási kedvet, a jelentkezések száma és gyorsasága egyúttal fontos információkkal is szolgál: mintegy teszteli a terméket. Eligazítja az utazásszervezőt olyan alapvetően fontos kérdésekben, mint hogy hány repülőgépet érdemes bérelnie, illetve hány helyet ajánlatos foglalnia a gépen.

Nem kell egyenesen a nagy utazásszervezőkhöz fordulni. Arra a viszonteladói szerepet betöltő utazási irodákban is ugyanúgy módunk van. Sőt, az irodákban rendszerint tucatnyi, vagy akár többtucatnyi utazásszervező kedvezményes ajánlataiból lehet válogatni.

Például a World Tours Utazási Iroda azt állítja a honlapján, hogy több mint 50 szervező útjait árusítja, köztük olyanokéit is, amelyek Magyarországon nincsenek jelen, nem hirdetnek. Kínálatukban találni ausztriai sípályák melletti szállásajánlatokat félpanzióval és síbérlettel, amelyeket október utolsó napjáig lehet 10 százalék előfoglalási engedménnyel lefoglalni.

A hirdetésekben, a honlapokon nem szerepel, hogy milyen feltételekkel lehet a leelőlegezett utazástól az utolsó vagy az utolsó előtti pillanatban viszszalépni, pedig a bankkártya átnyújtása előtt azt sem árt figyelembe venni.

 

 

Top cikkek