Úttörők a motoron

Ho Chi Minh City repülőterét elhagyva rögtön megrohanják az embert a taxisok, akik jutányos áron hozzák be az utasokat a fővárosba. Tudni kell, hogy a jutányos ár is jóval magasabb, mint ha valaki egyszerűen bekapcsoltatja a taximétert. UTAZÁS TOP 50

Ünnep Phnompenben

A kambodzsai főváros harminc éve vietnami segítséggel szabadult fel a vörös khmerek terrorja alól. Phnompen január óta ünnepléssel várja a turistákat: a térség erőteljesen fejlődő, büszke városa. Szinte elképzelhetetlen, hogy harminc éve üres volt, lakosait megölték vagy száműzték a rizsföldekre.

Újlipótváros futurisztikus lépcsőházai

Zárt ajtók mögé pillanthatunk be Bujnovszky Tamás fotográfus és az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény közös tárlatán.

Száguldó Saigon

Ho Si Minh-városban a kapitalizmus az úr – a színes kirakatok és a piacok ezt sugallják. A francia és amerikai hódítókra épületekben és múzeumokban emlékezhetünk a zajos és zsúfolt Saigonban. Ha megunjuk a káoszt, a várostól pár órára a Mekong folyó deltavidékét is csodálhatjuk.

Bangkok: templomok, piacok és éttermek

Az Angyalok városa – így kezdődik a XVIII. században új helyen alapított thai főváros, Bangkok 21 szóból álló neve, amit Sziám egyik királyától kapott. Mostanság inkább Délkelet-Ázsia kapujának, turisztikai, így bevásárló- és étkezési központjának nevezhetnénk.