Kivételes Tunézia

A nőknek nem kell jegy - közölte a radesi stadionnál a forgalmat irányító egyik rendőr. Magda tréfának tartotta a pozitív diszkriminációt, ám ugyanezt ismételte meg a jegyszedő is. Tehát ez komoly: a tunéziai sporteseményekre a hölgyek ingyen mehetnek be. Az Afrika Kupa csoportmérkőzéseként tartott Tunézia-Seychelle-szigetek focimeccsen voltak is lányok és anyák kisgyerekekkel szép számban.

Konfliktuskerülő afrikai csúcs

Kenyába érkezett Ban Ki Mun, hogy lendületet adjon elődje, Kofi Annan erőfeszítéseinek, aki a kenyai elnök és ellenzéke között közvetít a december végi elnökválasztás után kitört, majd ezer életet követelő zavargások csillapításában.

Háború a határon, avagy a háború határán

Kongó és Ruanda között a feszült csendet viharos kitörések, mindent elemésztő tűz váltják fel olykor, "átrendezve a tájat" a kifejezés szó szerinti és átvitt értelmében is.

Quo vadis, Kenya?

Ezzel az úttal az ördögnek tartozott a kenyai állam- illetve kormányfő: az elmúlt hét végén egy szafáriparkban adott egymásnak „randevút" Mwai Kibaki elnök és Raila Odinga miniszterelnök. Csupán abban állapodtak meg újfent, hogy semmiben nem értenek egyet.

A hím oroszlán nem vadászik

A közép-kelet-afrikai ország kontinensen fekvő területei közül kétségtelenül a vadrezervátumok a legizgalmasabbak. A Serengeti egy több Magyarországnyi végtelen szavanna, óriási vonuló bivalycsordákkal, vérszomjas oroszlánokkal. A másik világhírű nemzeti park a Ngorongoro kráter. UTAZÁS TOP 50