Óriás Buddhát találtak Afganisztánban

Tizenkilenc méteres Buddha-szobrot és számos más leletet tártak fel Afganisztán középső részén.

Hiába kérték az indonéz terroristák saját lefejezésüket

Iszlám jog szerinti lefejezésüket kérték a halálra ítélt terroristák, akik Bali szigetén hat éve 202 embert gyilkoltak meg egy éjszakai szórakozóhelyen. Egy indonéziai bíróság azonban elutasította keresetüket, így még az idén sortűz által veszthetik életüket.

Párizs gyerekkel is bejárható

Párizst "látni" öt nap alatt szinte lehetetlen. Három gyerekkel igazi kihívás. Éhes vagyok, szomjas vagyok, pisilni kell! Minden mást - a Notre-Dame, az Eiffel-torony, a Luxembourg-kert, a Diadalív, a Montmartre stb. - a fentiek közötti szünetekbe kell beszorítani.

A nagy vezér múzeuma

Állítólag amikor egy magyar diplomata először látogatott el Laoszba, kocsival átszáguldott a fővároson, és csak később vette észre, hogy már rég elhagyta a települést, ahová indult. Az biztos, Vientiane nem egy New York. UTAZÁS TOP 50

Úttörők a motoron

Ho Chi Minh City repülőterét elhagyva rögtön megrohanják az embert a taxisok, akik jutányos áron hozzák be az utasokat a fővárosba. Tudni kell, hogy a jutányos ár is jóval magasabb, mint ha valaki egyszerűen bekapcsoltatja a taximétert. UTAZÁS TOP 50

 

Mickey Egér birodalma

Lantau Island pici kis sziget Hongkong mellett. A repülőtérre vezető gyorsvasútról leszállunk, átmegyünk egy másik vonalra, majd megérkezünk a Disney-metróhoz. UTAZÁS TOP 50

A hatalmas Disney-parkhoz érkezve vagy a főbejárathoz indulhatunk, vagy a két nagy szálloda valamelyikéhez. Bármerre is megyünk, mindenütt halljuk a klasszikus filmzenékből készített összeállítást. Hatalmas állatfigurás szökőkutak és eredeti pálmafák szegélyezik az utat. A Disney Resort lobbija nem túl giccses, inkább elegáns. Természetesen Mickey egér és Mini egér figurája köszönti a vendégeket, de a belső formák letisztultak. A belmagasság óriási, a falak csillogó fehérek. A csillár kékes színű, impozáns. A recepciónál ülők gyorsan és készségesen segítenek a vendégeknek. Ha a csomagunkat szeretnénk elhelyezni, azonnal intézkednek.

A kert a legimpozánsabb. Sövénylabirintust alakítottak ki, lehet bújócskázni, lehet fogócskázni. Az egészben az a furcsa, hogy a környezet a játékos hangulat ellenére inkább elegáns, mint giccses. A szállóból ingyenes buszok viszik a látogatókat a Disney-parkba. Vacsora után a szokásos tűzijátékot lehet megnézni, a reggelit követően pedig a hatalmas birodalom valamennyi szórakoztatóközpontja nyitva áll.

A főutcán háromóránként újabb és újabb látványosság következik. Mickey várkastélyát megvilágítják, Tarzan otthonát rémisztővé teszik. Karácsony előtt az égből műhó esik, ez az ázsiaiaknak óriási meglepetés. A jövő birodalmában futurisztikus játékok várják a bátrakat. A kalandparkban csónakra szállhatunk, és átélhetünk egy vulkánkitörést meg egy indiántámadást.

Szinte mindenütt sorba kell állni, de ez senkit nem zavar. Az idő ugyanis még télen is kellemes, húsz fok feletti.Kifelé menet még megcsodálhatom a helyi ékszerboltot. Kapható Mickey egeres jegygyűrű, de a csúcs a híres rágcsáló kastélya aranyból. A harminccentis alkotás tízmillió forintnyi hongkongi dollárért lehet a gyerekszoba dísze.

 

Top cikkek