Útibeszámoló Mauritániából és a Közép-Afrikai Köztársaságból

Kevéssé ismert afrikai országokba, a Közép-Afrikai Köztársaságba és Mauritániába látogatott el az elmúlt hetekben két magyar küldöttség.

Kongó véget vet a hadurak hatalmának

Véget érhet a konfliktus Kongó és Ruanda határvidékén, miután mindkét kormány elkezdte letartóztatni azokat a lázadó milíciákat, amelyeket eddig egymás ellen uszítottak. Térkép és interaktív grafika a konfliktusról

Végtelen szavannák

Az afrikai maszáj törzs tagjai Kenya és Tanzánia területén élnek, egy végeláthatatlan hosszúságú szavannán, és őrzik ugyan hagyományaikat, de nem vetik meg a modern világ csodáit sem. Legfontosabb kincsük a tehéncsorda. A maszájok korlátozás nélkül vadászhatnak a róluk elnevezett Masai Mara Nemzeti Park területén. UTAZÁS TOP 50

Reggeli, ebéd, vacsora

Amíg ettünk, tilos volt beszélnem: figyelmemet az étkezésre összpontosítottam. Udvariatlan lett volna fecsegni, még legkisebb öcséim is tudták, ez nem a fecsegés, hanem a táplálék megtisztelésének ideje.

Kadhafi is NATO-t akar

"A Dél NATO-jának" létrehozását javasolta a Dél-Amerika-Afrika csúcson Moammer el-Kadhafi, aki a szombaton a venezuelai Margarita szigetén megnyílt találkozón élesen bírálta az "urak és rabszolgák", a gazdag Észak és a szegény Dél egymásnak alárendelt viszonyát.