Trükközés iparűzési adóval

Nyomozás indult a közelmúltban Kaposvár önkormányzatánál sikkasztás gyanúja miatt.

Mandulaműtét után meghalt egy kisfiú a kaposvári kórházban

Meghalt egy négyéves kisfiú a kaposvári kórházban néhány nappal mandulaműtéte után; az intézményben belső vizsgálatot rendeltek el. A rendőrség halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt nyomoz.

Leuven: tudás és sör

Megszámlálhatatlan olyan város, falu, építmény, természeti képződmény van a világon, mely turisták által sűrűn látogatott hely közelében fekszik, ám felkeresését idő vagy a megfelelő tájékozottság hiányában mellőzzük.

Negyvennyolc óra Madridban

Szerelembe esni a mediterrán zsongással.

Sör és csoki

Az EU fővárosa címmel Brüsszel nagyon jól járt. A nemzetközi légkör nem csak az ételeken látszik, a kilencszázezres város zsúfolt szállodáiban rengeteg az ázsiai vendég, az uniós országok tisztségviselői és az üzletemberek is itt vannak. A városban bőven akad látnivaló: az Atomium mellett például a mini Európát is megcsodálhatjuk. UTAZÁS TOP 50.

 

Söröskorsó Kaposvárnak

Egy söröskorsót ábrázoló szökőkút kerül Kaposváron a donneri városrész újonnan épülő körforgalmi csomópontjának közepére. A szökőkutat a lakosság kérte, a városháza pedig, felszólította a lakosságot: válasszon két kaposvári művész ajánlata közül. A szavazásra feltett két szobor egyike egy söröskorsó - ennek egyelőre még csak a makettje készült el -, amellyel Sörös Rita a városrész névadójának Donner János (1814-1876) serfőző mesternek állítana emléket.

A másik Weeber Klára munkája, amely egy eredetileg is szökőkútnak készült kőkompozíció. A városháza honlapján közzétett felhívásra több mint háromezren válaszoltak, ám miután a voksok fele-fele arányban megoszlottak, Szita Károly polgármester a Kaposvári Városszépítő Egyesületet állásfoglalását kérte. A civil szervezet a söröskorsó mellett döntött. Vékony László elnök azzal érvelt, hogy a felkínált lehetőségek közül a söröskorsó tervét tartják jobbnak.

A városban jelenleg tucatnyinál is több szökőkút található - az elsőt 1913-ban a Csiky Gergely Színház előtti téren a Kaposvári Szépítő Egyesület állíttatta -, így lassan az egykor virágos jelzővel illetett, majd néhány évtized után erre a titulusra hazai és nemzetközi elismeréssel is igazoltan - ismét rászolgált megyeszékhely újabb jelzővel gazdagodhat: a virágos Kaposvárt a szökőkutak városaként is emlegethetik majd. (MTI)

Top cikkek