Budapest környékén autók akadtak el a hirtelen lezúdult esőben

A Budapest környékére hétfőn hajnalban lezúdult csapadék nyomán nyolc alkalommal riasztották a tűzoltókat.

Mikulás-várás budapesti fürdőkben

Aki gyakori vendég a téli Széchenyiben, az december első hétvégéjén a megszokott fürdőköntöst és papucsot akár tánchoz szabott bikinire is cserélheti.

Hantás Flóra magáért beszél

Olyan krémest, amilyet a tabáni Ruszwurm cukrászdában készítenek, sehol másutt nem kapni.

Zöld, kék és sárga lepkeszárnyak

A Föld valamennyi ruhatervezője összefogva sem tudna színpompásabb kollekciót bemutatni annál, mint amilyet a lepkék - folyamatosan és tervező nélkül - produkálnak.

Séta Soroksár zöld kertjében

Ha valaki ebben a hatvanhektáros soroksári botanikus kertben sétálgat, egyúttal a világot is bejárja.

 

A Ménesbirtok a Mezőgazdasági Múzeumban

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. múltját és jelenét mutatja be fotók, tablók, állattenyésztési eszközök, elnyert díjak, szerszámok és öltözékek segítségével A Ménesbirtok 225 éve című kiállítás, amely Budapesten a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban május 23-ig látogatható.

Az érdeklődők előtt a cég története, az állattenyésztés részletei, a vadászat és erdészet hagyományai, az aratás és a szántás mozzanatai fotográfiákon elevenednek meg.

A tenyésztett lófajokat és egyéb állatokat szobrokon és festményeken láthatják a látogatók, de a versenyeken szerzett díjak, kupák és érmek mellett lószerszámok, mezőgazdasági eszközök és puskák is láthatók a kiállításon.

A Mezőhegyesi Ménesbirtok jogelődje, az 1784-ben alapított Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Európa legöregebb állami birtoka volt, amelyet II. József alapított elsősorban a császári hadsereg remondával (lóutánpótlással) való ellátására.

Lóárverés Mezőhegyesen
Lóárverés Mezőhegyesen
Top cikkek