Természetes elegancia

Agócs-Bíró Szilvia rajong a természetes anyagokért. Ruháit is a természet ihleti: az erdő, a különböző növények, vagy a tenger. Sylvan márkanéven alkot, melynek jelentése erdei.

A Szilvia a Szilviusz férfinév női párja. Jelentése: erdőből való – a latin silvania után. Agócs-Bíró Szilvia márkaneve választásakor is észben tartotta ezt: olyan nevet szeretett volna, mely jellemző rá és munkájára is.

Ruhái elegánsak, nőiesek, a színek visszafogott, minimális használata jellemző
Agócs-Bíró Szilvia

A Sylvan minden kritériumnak megfelelt – hiszen az alkotó természetes anyagokkal dolgozik, ruháit pedig gyakran a természet inspirálja.

Agócs-Bíró Szilvia tű nélkül, a kezével horgolja a fonalat
Agócs-Bíró Szilvia

A művésznőt már gyerekkorában is érdekelte a kötés, horgolás, fonás, varrás.

Nagymamájától leste el a különböző trükköket, és már akkor eldöntötte: ezzel szeretne foglalkozni. 2009-ben végzett a KREA Kortárs Művészeti iskola divattervező szakán, azóta rendületlenül alkot.

− Még a kezdeteknél olyan anyagot kerestem, ami természetes, figyelemfelkeltő és esetleg lehet kombinálni más anyagokkal is. Így jött az ötlet, hogy fonalakkal dolgozzam. De nem a hagyományos módon kötőtűvel, hanem tű nélkül, a kezemmel kezdtem hurkolni a fonalat – mondja Szilvia, aki akár három fonalat is használ egyszerre egy ruhához, egy vastagabbat és egy vékonyabbat, amiből kézzel hurkolva, egy nagy szemű, laza hurkolású, vagy egy kisebb, szorosabb kötést alakít ki.

− Ezeket a hurkolásokat variálva különböző mintákat kapok. A kötést szoktam kombinálni valamilyen természetes alapanyagú textillel is, úgy hogy a két anyagot összedolgozom – meséli a tervező.

Ruhái elegánsak, a színek visszafogott, minimális használata jellemző.

Nem csak szezonálisan készít kollekciókat, ha van egy jó ötlete, megvalósítja.

Olyan közönségnek tervez, akik szeretik a nőies, kényelmes, de egyedi kézműves ruhákat.

A Sylvan-darabokat bárki megtekintheti gödöllői showroomjában, vagy honlapján, ha pedig valaki kedvet kapott, érdemes felkeresnie az alkotót, hiszen készít ruhákat megrendelésre is egyéni méretre és alkalomra.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.