Színt a lábadra!

Ha követni akarjuk a 2012-es cipődivatot, húzzuk fel a legfeltűnőbb cipellőket: lehet pirosas, korallszínű vagy türkiz, citrom- vagy narancssárga, mindegy, csak élénk legyen.

Idén hódítanak az élénk, vidám színek, de nem a ’80-as évekre jellemző, rikító neonra gondolunk. – Jöhet a türkiz, a narancssárga, a citrom, a zöld vagy a korallszín. 2012 divatszíne a piros és a narancssárga házasításából született tangerine tangode hódít a bézs és a nude is. Egyre több helyen kaphatók nude árnyalatú lábbelik – mondja Szemes Nóra személyi stylist.

– A nude más, mint a bézs, ez pasztellesebb árnyalat. Kate Middleton is sokszor hord ilyet, ám ez idáig nem igazán lehetett ilyen színű cipőket kapni itthon – tudjuk meg a szakembertől.

A model presents a creation by British-born designer Clare Waight Keller as part of her Spring/Summer 2012 women's ready-to-wear fashion collection for French fashion house Chloe during Paris Fashion Week, October 3, 2011. REUTERS/Benoit Tessier (FRA
A model presents a creation by British-born designer Clare Waight Keller as part of her Spring/Summer 2012 women's ready-to-wear fashion collection for French fashion house Chloe during Paris Fashion Week, October 3, 2011. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: FASHION)

A balerinacipők 2012-ben is divatosak, mindenféle színben és mintával kaphatóak, és a mokaszin is újra fénykorát éli. Mind a kettő különösen jól mutat farmerral vagy vászon rövidnadrággal, vagy élére vasalt, egyenes szabású, de bokánál szűkülő fazonú nadrággal.

Idén nem kell, hogy tűsarkakon tipegjünk, hisz a törpesarok is igen divatos, és persze tovább hódítanak a platformtalpú, valamint a telitalpú cipők is. Utóbbiak laposabb és magasabb fazonban is divatosak.

A fűzős férficipők női változata, az oxford cipő kényelmes, szinte bármivel felvehető és sportosan elegáns. A legtöbb tervező kollekciójában megtalálhatók az ilyen stílusú lábbelik, sokszor nagyon vidám és nőies formában. – Egy lazább szoknyával, vagy szűkebb szárú nadrággal nagyon jól mutat. Azonban bővebb szárú, vagy trapéz nadrághoz kifejezetten nem ajánlom – mondja Szemes Nóra.

Marad a tengerész stílus is, a kék, a fehér és a piros. A trikolór főként vízszintes csíkok formájában tűnik fel a ruhadarabokon. A stylist szerint egy tengerész stílusú mokaszinnal nem nyúlhatunk mellé.

Pár évvel ezelőtt hatalmas őrület övezte a hegyes orrú magassarkút. Most ismét visszatér a csúcsos elejű topán, úgyhogy lekerekített orrú testvérét száműzhetjük egy időre.

Marad a platform talp
A model presents a creation by designer Vivienne Westwood as part of her Spring/Summer 2012 women's ready-to-wear fashion collection in Paris September 30, 2011. REUTERS/Pascal Rossignol (FRANCE - Tags: FASHION)

Idén a klasszikus bőr mellett megjelenik a lakkbőr és a velúr, valamint a kétféle anyagból társított darabok is.

Mielőtt azonban ész nélkül elindulnánk vásárolni, érdemes szétnézni otthon. A személyi stylist tanácsa, hogy olyan cipőt vegyünk, ami nemcsak az aktuális divatnak felel meg, de illik is a meglévő ruháinkhoz, valamint 2-3 év múlva sem megy ki a divatból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.