Jóga a kreatív energiák újratöltésére

Mivel korábban művészeti területeken dolgoztam, megtapasztaltam, hogy könnyebben jönnek a kreatív gondolatok, ha elcsendesítem elmém és átadom magam az éber intuícióknak. Ezért francia példából kiindulva Magyarországon is szeretném kedveltté tenni a saját, és sajátos tematikájú Art jógát – mondja Bódor Emőke, a mozgásforma megálmodója.

Ha valaki szeretne megszabadulni a mindennapi gondjaitól, legalább egy kis időre, vagy alkotói válságban szenved, érdemes kipróbálnia az Art jógát.  – Nem feltétlenül csak kreatív munkát végző közönségnek szól, mindenkinek ajánlom. Azoknak is, akik új energiákat, új inspirációt keresnek – mondja az oktató.

Ha valaki alkotói válságban szenved, érdemes kipróbálnia az Art jógát
mannapurna jóga

Az alkotásra ösztönző jóga óra egyelőre inkább a fiatalok körében örvend nagy népszerűségnek, főleg a 20-as, 30-as korosztály jár Emőkéhez. Akadnak itt képzőművészek, menedzserek, üzletasszonyok, bankárok is. A teremben főleg lányokat látni, a férfiak még nem fedezték fel maguknak a különleges mozgásformát.

Az alkotásra ösztönző jóga óra egyelőre inkább a fiatalok körében örvend nagy népszerűségnek
mannapurna jóga

Az órán való részvételhez egyetlen dolog elengedhetetlen, ez pedig a jógában való jártasság. A kezdők számára ugyanis a haladóbb jóga gyakorlatok, az ászanák kivitelezése gondot okozhat.

Márpedig az Art jóga épp a speciálisan összeválogatott ászanák miatt más, mint a többi. Az órán ugyanis olyan gyakorlatokat végeznek, melyek a tudatra és az érzékelésre hatnak, felszínre hozzák az alkotáshoz szükséges energiákat.

– Olyan gyakorlatokat válogattam össze, melyek épp azokat a központokat és területeket erősítik, melyek hatással vannak az érzékelésre és nyitottságra. Megerősítjük a szívközpontunkat, érzelmeinket szabadon engedjük, és hagyjuk, hogy intuícióink vezessenek – magyarázza Emőke.

Az Art jóga egyaránt hat testre és lélekre. Oldja a feszültséget, javítja az általános közérzetet, e mellett pedig erősíti, lazítja és nyújtja az izmokat, javítja az állóképességet, és növeli a fizikai és pszichikai teherbírást.

Az óra végére az ember feje kitisztul, szellemileg frissen, gondtalanul lép ki a teremből. Tökéletes lehet egy nehéz nap után, egy foglalkozás után ugyanis mintha új emberek lennénk: a jógát követően garantáltan jobban megy majd a munka.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.