Íme, az év legdizájnosabb irodája!

Közösségi munkahellyé alakított Salétrom utcai loft kapta idén az iroda.hu belsőépítészetért járó díját, melyet az iroda tulajdonosai és az oda berendezkedő cég vehetett át.

9 méter belmagasság. A tárgyalóba egy függőhídon át vezet az út. Alatta egy mentőrepülőgép méretarányos modellje szeli át a teret és a falon egy bicikli küllői közé szerelt óramű mutatja az időt. A látszó téglafalak előtt az Austrian Airlines jobb időket látott cateringes kocsijaiban sorakoznak a kávés bögrék. Az öntött beton padlón popcorngép gondoskodik a kellő szénhidrátbevitelről. Utóbbi elengedhetetlen elem, hiszen mozizni is lehet a 250 négyzetméteres egykori műanyag-feldolgozó gyárban. Ezt díjazta az iroda.hu zsűrije, amikor a Distinction és Loffice csapatának ítélte meg a belsőépítészetért járó díjat.

A Paulay Ede utcai Loffice Coworking megnyitását követően az alapító testvérpár, Klementz Panni és Kata a Salétrom utcai polimergyár és a szomszédos lakóépület átépítésén dolgozott. A gyár tőszomszédságában található földszintes, leromlott állapotú társasház elbontásával kezdődött a munka. A lakóépület tetőgerendáiból asztalok készültek a Loffice egyedi bútoraiként újjászületve, a gyárcsarnokra pedig Paládi Ádám építész készített olyan tervet, amely lehetővé tette, hogy az ipari ingatlan eredeti formáját nyerje vissza, a ’60-’70-es évek torzításait letisztítva. A Loffice elnevezés magában hordozza az alapítók ipari terek iránti elkötelezettségét, hiszen a nevet a Loft + Office szavakból alkották meg.

2010-ben alapította meg három, műszaki egyetemet végzett fiatal, Orosz Bálint, Kapui Ákos és Zöld László a Distinction nevű, mobilszoftver-fejlesztő startupot. Ennek ad otthont a Loffice által átépített, Az Év Irodája 2013 Design Díjjal elismert Salétrom utcai loft.

„Startupunk megalapításakor egy nagyon röviden megfogalmazható, ám annál fontosabb cél lebegett a szemünk előtt: legyen egy olyan hely, amiért szívesen kelünk fel reggel, és ahová jó bemenni dolgozni” – emelte ki Orosz Bálint, a Distinction alapító CEO-ja.

„A Salétrom by Loffice irodával célunk egy olyan munkakörnyezet létrehozása volt, ahol az önmagukban rideg, végeláthatatlan ipari terek magas minőségű élményelemekkel párosulnak. Ezen "wow-faktor" munkafolyamatba történő beépítése mind a Distinction, mind pedig a Loffice hitvallásának központi eleme” – mondta Klementz Kata, a Loffice társalapítója.

Dr. Németh Edit, egyetemi adjunktus, a BME Ergonómia és Pszichológia tanszékvezető-helyettese, a zsűri tagja a következő impresszióit osztotta meg a díjról és annak odaítéléséről: “Az Év Irodája kategóriában 21 iroda pályázott. A pár fős irodáktól kezdve a több száz fős irodáig minden típus megtalálható volt. Az egymástól nagyon különböző piacon működő és más-más szervezeti kultúrával rendelkező cégeket nehéz lett volna összehasonlítani, így egy többlépcsős értékelő módszert dolgoztunk ki.

A bírálat során 10%kal vettük figyelembe a közönségszavazás eredményét, 20%-kal az irodák által a nevezés során megadott információkat, 30%-kal a bérlők online kérdőívben megadott válaszait, 30%-kal a helyszíni bejárás során szerzett tapasztalatainkat és 10%-ban a zsűri személyes benyomásait.

A helyszíni bejárás során azt vettük figyelembe, hogy miként megvalósítható az irodába való bejutás, milyen a térszervezés és a fizikai környezet ergonómiai kialakítása, hogyan jelennek meg a vállalati arculati elemek, mennyiben ergonóm a bútorok kialakítása, milyen színvonalúak az iroda kommunikációs terei és szociális helyiségei, valamint a plusz hozzáadott értéket. Az a személyes véleményem, hogy nagyon jól felismerte a Loffice, hogy a coworking munkahelyek mellett kisebb irodák kialakítására is igény van. Rendkívül szerencsés a Loffice és a Distinction találkozása.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.