Tetemes mennyiségű fatuskó és gyökér került a napokban Pócs János fideszes jászapáti polgármester és országgyűlési képviselőjelölt magánbirtokára.

Miért nem tudott senki Jászapátiban a polgármesteren és néhány közeli ismerősén kívül az ingyenfáról?

Hivatalos levelek igazolják, hogy polgármesterként közérdekre, vagyis a helyi iskolák és óvodák fűtésére hivatkozva igényelt a 31-es út építése miatt kivágott famaradványokból, s kérelmében arra hivatkozott, minden járulékos költséget a város fedez majd.

Ehhez képest most saját udvarán van a halom fa, ő pedig számlákat lobogtat, miszerint magánemberként kifizette a fuvardíjat, a fa meg hulladéknak minősült, azért nem kellett fizetni.

Vajon miért ad az állam ingyen fát egy útfelújításkor, amikor adhatná pénzért is? De ha már ingyen adja, akkor erről miért nem tudott senki Jászapátiban a polgármesteren és néhány közeli ismerősén kívül, akiknek udvarán helyi információk szerint szintén landolt néhány fuvarnyi „értéktelen faszállítmány”?

A polgármesternek a város első embereként első kézből kell tudnia, milyen szociális helyzetben vannak a helyben élők. Bizonyára van egy listája azokról, akik telente néhány ezer forintos segélyért könyörögnek, hogy be tudjanak fűteni abba az egyetlen szobába, ahol a család apraja-nagyja alszik ilyenkor.

Vélhetőleg olyanokat is ismer a választókerületében, akiket már bírságoltak meg azért, mert biciklijük hátsó csomagtartóján rőzsényi lopott gallyal fülelték le őket az éber polgárőrök.

A polgármester amúgy tehetős vállalkozó, dinnyét termel a földjein, városvezetőként és országgyűlési képviselőként is megilleti ellátmány, a felesége nemrég kapott trafikot a nemzeti együttműködés kiegyensúlyozott és igazságos rendszerének köszönhetően.

Halkan kérdezzük: biztos, hogy jó helyre került az ingyenszállítmány? A gyökér és a tuskó?