'Magyar ember nem rasszista, hej, hej'

Békés focimeccsen, az MTK-stadionban bontott rasszizmus elleni zászlót a pártoktól független Polgári Platform. "Aki ugrál, nem rasszista, hej, hej!" - skandálták a fiatalok.

Az idén megalakult Polgári Platform eddig elsősorban azért kampányolt, hogy minél többen menjenek el szavazni a jövő évi választásokon. A Szabad Piac Alapítvány tagjai, barátai, támogatói által létrehozott, pártoktól, politikai szerveződésektől hangsúlyozottan független civil szervezet az egyesület elnöke, Kész Zoltán szerint minden akciójával az egyén felelősségére akarja felhívni a figyelmet az ország és önmagunk sorsának alakulásában.

A hazai focipályák lelátóin folyamatosan felhangzó, tűrhetetlen  rasszista megnyilvánulásokkal szemben bontottak zászlót szombaton, fogalmazott az elnök.

Tudják, hogy egyelőre jóval kevesebben vannak, mint a magyar csapatok B-közép szektorának hangos és elszánt tagjai, nem is az egymásnak feszülés a céljuk, hanem annak jelzése: a sportkedvelők egy részének elege van a botrányokból, a rasszista indulatokból. A nézők többsége békés körülmények között  szeretne szórakozni, szurkolni a lelátókon is. 

Először az akció szervezettségét és fogadtatását akarták felmérni, nem szerettek volna incidenseket, ezért tartották első akciójukat egy békésnek ígérkező  mérkőzésen, az MTK Paks elleni meccsén.

A magyar zászlókat kifeszítő fiatalok többek között "a rasszizmus nem játék, nem, nem", s a "magyar ember nem rasszista" rigmusokat skandálták.

A rasszisták elüldözik a magyar drukkereket
a rasszisták elüldözik a magyar drukkereket
Magyarok vagyunk nem rasszisták - a Polgári Platform egyik drapériája
magyarok vagyunk nem rasszisták
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.