Maradhat a "romaszámláló" miskolci rendőrkapitány

Visszavonták a miskolci rendőrkapitány áthelyezését vasárnap reggel. Előzőleg szocialistáktól a fideszesekig, "tettrekész rendőröktől" a gárdistákig, valóságos nagykoalíció alakult ki Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány mellett. Azért akarták elmozdítani, mert azt állította: valamennyi rablást romák követtek el a városban az elmúlt két hónapban. Vasárnap még szimpátiatüntetést is tartanak a "romaszámláló" ezredes mellett. Percről percre.

Az előzmények: Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány pénteken kijelentette, hogy a december óta Miskolcon történt (mintegy száz) rablást kivétel nélkül romák követték el. A "faji nyilvántartást" emlegető SZDSZ, illetve a jogvédő szervezetek tiltakozását követően, az országos rendőr-főkapitány - a rendészeti miniszter kezdeményezésére - vizsgálatot indított, Pásztort pedig más beosztásba helyezte át. A pénteki felháborodás után szombaton már egyre többen vállaltak szolidaritást a "romaszámláló" kapitánnyal - vasárnap még szimpátiatüntetés is lesz Miskolcon. A tiltakozások hatására az átvezénylést visszavonták.

Fidesz: Draskovics mondjon le

Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány sajtótájékoztatón beszél január 30-án
Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány sajtótájékoztatón beszél január 30-án

Draskovics Tibor rendészeti miniszter lemondását sürgeti a Fidesz, mivel szerintük a miskolci rendőrkapitány nyilatkozatának ügyével kapcsolatban a tárca vezetője "ismét bebizonyította alkalmatlanságát". Lázár János, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke közleményben állítja: számtalanszor előfordult, hogy a kormány a bűnüldözők helyett a bűnelkövetők oldalára állt, különösen igaz ez Draskovics Tibor eddigi tevékenységére - fogalmaznak. "Itt az ideje, hogy Draskovics Tibor távozzon posztjáról" - áll a közleményben.

Öröm van, demonstráció lesz

A politikai pártok, a kisebbségi és civilszervezetek közös érdeme, hogy Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány visszakerülhetett posztjára - mondta Káli Sándor (MSZP) miskolci polgármester. A polgármester nagy horderejű döntésnek tartja azt, hogy egy - a szavai szerint - elhamarkodott döntést ilyen gyorsan visszavontak.

Példaértékű volt ez az összefogás, mert ismét megmutatta, hogy Miskolc jelentős ügyekben össze tud fogni - fogalmazott a városvezető, utalva ezzel arra, hogy a város és a megye szocialista országgyűlési képviselői, a Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati frakciója, kisebbségi és civilszervezetek egyként álltak ki a városi kapitány mellett, miként a Fidesz megyei elnöke is, aki egyúttal a megyei közgyűlés elnöke is.

Gúr Nándor országgyűlési képviselő, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének szombaton megválasztott új elnöke elmondta: a Pásztor Albert ellen kezdett vizsgálat gyors lefolytatása, és megnyugtató rendezése ügyében közbenjártak a miniszterelnöknél és a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszternél, valamint az országos rendőrfőkapitánynál. Gyurcsány Ferenc az ügyben nyilatkozva úgy fogalmazott: maga az ügy gyors lezárását kérte az igazságügyi tárca vezetőjétől.

A polgármester egyébként úgy vélekedett: ezzel az alapkérdés azonban nem oldódott meg. Részletekről szólva elmondta: a rendőrséget, annak eszközeit meg kell erősíteni, "kérjük azt, hogy készenléti rendőrség kerüljön Miskolcra", a városvezetés kezdeményezi, hogy kapjon megfelelő finanszírozást a polgárőrség és a városőrség is.

Bár itt és most Miskolcról volt szó, de a probléma , a roma-kérdés egésze nem miskolci specifikum, ez Észak-kelet és Dél-Magyarország problémája, ezeket a problémákat Draskovics Tibor miniszternek is el kívánom mondani - hangoztatta Káli Sándor, aki hozzátette: szorgalmazza, hogy a Gandhi Gimnáziumnak legyen tagiskolája Miskolcon, a Lépésről lépésre program - amely romagyerekek iskolai felkészítését szolgálja - pedig lényegesen több támogatáshoz juthasson.

Káli Sándor közölte azt is: miután Pásztor Albert visszakerült posztjára, lényegében okafogyottá vált a vasárnap délutánra mellette meghirdetett szimpátiatüntetés, és arra kérte a miskolciakat, maradjanak otthon, Miskolc legyen továbbra is a "rend városa".
A tájékoztató ideje alatt a szervezők bejelentették, hogy a demonstrációt megtartják, mert Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt úgy helyezték vissza, hogy figyelmeztetést kapott.

Pásztor maradhat

Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával megszüntette. Bencze József vasárnap azt mondta, hogy a szombaton lezárt vizsgálat szerint Pásztor Albert jogsértést nem követett el, ezért az országos rendőrkapitány javasolta átvezénylésének megszüntetését, amiről még szombaton este tájékoztatta Draskovics Tibort. A miniszter egyetértő válasza vasárnap érkezett meg.
Bencze József hozzátette: a vizsgálat megállapította, hogy a vitatott nyilatkozat általánosításra, félreértésre alkalmas lehet, ezért a miskolci rendőrkapitányt Bencze József figyelmezteti. Minden megszólaló számára fokozott követelmény az általánosításra lehetőséget adó, félreérthető nyilatkozatok elkerülése - tette hozzá. (MTI)

Védik a mundért

A rendőrök elbizonytalanodáshoz vezethet a Pásztor-ügy a Rendészeti Védegylet elnöke szerint. Katus Károly alezredes péntek este kiadott közleményében azt írja, az eset veszélyezteti a végrehajtói szolgálatot teljesítő rendőr intézkedésének hatékonyságát. A védegylet vezetője írásos tájékoztatást kér a történtekről Drakovics Tibor szakminisztertől, egyúttal jogi segítséget ajánlva a miskolci rendőrkapitánynak. (MTI)

Pásztor mellett a miskolci SZDSZ

Az SZDSZ miskolci szervezete megdöbbenéssel értesült a miskolci rendőrkapitány leváltásáról. T. Asztalos Ildikó, az SZDSZ miskolci elnöke azt nyilatkozta: "ismerjük a kapitány úr munkáját, tiszteljük korrekt, őszinte, a probléma megoldására és nem elfedésére törekvő gondolkodását". A kapitány több alkalommal szólt a Miskolcon kialakult bűnözési szokásokról, annak társadalmi vetületeiről, "de sajnos a mai képmutató világunkban sok visszajelzést, segítséget nem kapott azoktól, akik ma ítélkeznek felette" - hangsúlyozta.
Arra a felvetésre, hogy pénteken Gusztos Péter, az SZDSZ ügyvivője tiltakozott Pásztor Albert kijelentései ellen, T. Asztalos Ildikó azt mondta: ezt nem Budapestről kell megítélni, itt kell élni, és megtapasztalni ezeket a viszonyokat. (MTI)

Bejelentették a szimpátiatüntetést

Egy magánszemély hivatalosan is bejelentette a miskolci rendőrkapitány mellett szóló, vasárnapra tervezett szimpátiatüntetést a rendőrségen. Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa azt nyilatkozta: tájékozódnak a vasárnapra tervezett szimpátiatüntetéssel kapcsolatban és amennyibe szükséges, kérik a Készenléti Rendőrség támogatását.

A következmény a lényeg

Kaltenbach Jenő volt kisebbségi ombudsman azért tartja veszélyesnek Pásztor Albert kijelentését, mert "ha valaki azt mondja, hogy az elkövetők túlnyomó többsége cigány, akkor arra is válaszolni kellene, hogy mi történjen velük?" (MTV)

Statáriális döntés?

A Független Rendőr Szakszervezet megdöbbenéssel és felháborodással értesült a miskolci rendőrkapitány politikai döntés alapján történt félreállításáról - olvasható az FRSZ közleményében. Az ezredes szerintük nem tett mást, csak annyit, hogy kimondta a város lakói és vezetői előtt közismert tényeket, "nevén nevezte azokat a jelenségeket, melyeket a miskolciak nap, mint nap maguk is tapasztalnak". Mint írják, az igazságügyi és rendészeti miniszternek nem az a dolga, hogy kézi vezérléssel irányítsa a Rendőrséget, ezért felszólítják Draskovics Tibort, hogy "a jövőben tartózkodjon az 50-es évek módszereit idéző statáriális személyzeti döntésektől".

"Elszabadulhatnat az indulatok"

Ez az ügy jó lehetőséget adott másoknak arra, hogy újra bűnbakot csináljanak a romákból - nyilatkozta Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod megyei elnöke. Mint fogalmazott, ő magyar állampolgár, és nem kívánja minősíteni a rendőrkapitány szerencsétlen kijelentését, de ezzel szerinte "ismét előhúzták a cigánykártyát". Dancs szerint a miskolci cigányok joggal félnek, hiszen elszabadulhatnak az indulatok - ezzel mozgalom vezetője a rendőrkapitány melletti, vasárnapra tervezett szimpátiatüntetésre utalt. (MTI)

Romboló hatások

A Magyar Gárda is tiltakozását fejezte ki Pásztor Albert leváltása miatt. Szerintük a kapitány leváltása a társadalmon belül bizonyítottan jelen levő negatív, romboló hatású jelenségek elkendőzésére és nem megelőzésére vagy javítására szolgál. (magyargarda.hu)

Bizalom az MSZP-től

Miskolc város vezetőségének teljes a bizalma a menesztett miskolci rendőrkapitányban - nyilatkozta Káli Sándor (MSZP) polgármester szombaton. Nem értek egyet a kapitány leváltásával, egyeztetést kértem Draskovics Tibor minisztertől, a hétfői megbeszélésen jelen lesz az ORFK és a megyei rendőr-főkapitányság vezetője is - mondta Káli Sándor. A polgármester tájékoztatása szerint részt vesz a vasárnap szimpátiatüntetésen. Erre a sajtótájékoztatón részt vevő több MSZP-s országgyűlési képviselő - Simon Gábor, Tompa Sándor, Fedor Vilmos - is rábólintott. (MTI)

"Mintha mi sem történt volna"

Az MSZP borsod megyei szervezete szombaton küldöttgyűlést tartott, amelyen a rendőrkapitány is megjelent. A küldöttgyűlés szintén kiállt mellette. „Azt mondtuk Pásztor Albertnek, hogy hétfőn menjen be dolgozni, mintha mi sem történt volna" - mondta a párt egyik borsodi országgyűlési képviselője. Arra a kérdésre, hogy az MSZP parlamenti frakciójának hétfői ülésén szóba hozzák-e az ügyet, a politikus csak annyit mondott: „Nagyon remélem, hogy addigra minden megoldódik. Ha Draskovics Tibor miniszter akar maradni, nincs más választása". A helyi MSZP tehát a végsőkig kitartani készül a rendőrkapitány mellett. Ha valóban a frakció elé kerül az ügy, akkor a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc is nehéz helyzetbe kerülhet: a bizalmasának számító, de a pártban egyáltalán nem népszerű Draskovics ellen valószínűleg nem lesz nehéz felpiszkálni a hangulatot az elkövetkező válságintézkedésektől, és a tartós népszerűtlenségtől amúgy is frusztrált szocialisták között. Persze, ha Draskovics „meggondolja" magát, és helyén hagyja a rendőri vezetőt, az az SZDSZ-nél verheti ki a biztosítékot, márpedig a liberálisok támogatására nagy szükség lesz a következő hónapokban az „ezer milliárdos átrendezéshez" - írja a Hírszerző. (Hírszerző.hu)

"Nem lökhet porba"

Bencze József
Bencze József

Szombat estére vagy vasárnap reggelre végeznek a miskolci rendőrkapitány nyilatkozata kapcsán indított vizsgálattal; az eredmények alapján az igazságügyi és rendészeti miniszter dönt - mondta az országos rendőrfőkapitány. Bencze József hozzátette: ha kiderül, hogy Pásztor Albert nyilatkozata helytelen volt, és esetleg sértett etnikai csoportokat, akkor ennek következményének kell lennie. Ugyanakkor egy félmondatos nyilatkozat nem lökhet porba egy harminc éves munkát. (MTI)

Készülnek Miskolcon

Már szombaton több csapatot Miskolcra vezényeltek a Készenléti Rendőrségtől a városi rendőrkapitány mellett tartandó szimpátiatüntetés miatt, a Borsod Online nem megerősített értesülése szerint. Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa azt mondta: ha a megyei főkapitányság vezetője kéri, a Készelnléti Rendőrségtől küldenek rendőröket a rendezvény biztosításához. A rendőrség egyelőre tájékozódik a szimpátiatüntetéssel kapcsolatban, a rendezvényt helyiek biztosítják; az pedig, hogy szükséges-e a készlenlétiek bevonása, a résztvevők számátol is függ. A rendőrséghez hivatalosan még nem tettek bejelentést a tüntetésről, tette hozzá. (Boon.hu)

"Senki ne sajnáljon"

Senki ne sajnáljon, és senki ne próbáljon rasszistának beállítani, mert azt nem tűröm - nyilatkozta szombaton Pásztor Alebert ezredes. (MTI)

A vitatott kijelentéseket a Borsod Online videóra rögzítette.

A szélsőjobbnak szólt?

Politikai indíttatású lehetett Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány pénteki kijelentése - vélekedett Horváth Ferenc, a Roma Rendőrök Országos Egyesületének elnöke. "Egy-két év múlva választások lesznek. Ha már rendőrkapitány korában egy ember őszintén és konkrétan azt mondja, hogy itt cigányok voltak az elkövetők, akkor ezzel véleményem szerint a jobboldalra vagy még annál tovább, a szélsőjobboldalra ható kijelentést tett, ahol ott bizton jó érzésekkel fogják fogadni" - mondta. Horváth Ferenc szerint politikai indíttatású lehet a "nyugdíjazásához közeli" Pásztor Albert kijelentése. A szervezet egyetért a miskolci kapitány áthelyezésével és teljesen jogosnak tartja az ellene kezdődött eljárást. Ez "intő példa" minden rendőrnek, hogy betartsa a szolgálati szabályokat. (MTI)

Csak az igazat?

A Borsod megyei közgyűlés elnöke szomorúnak tartja, "hogy "az igazság kimondása" hivatalvesztéssel jár; Ódor Ferenc a kapitány áthelyezése kapcsán Draskovics Tibor lemondásának szükségességét is felvetette. Mint mondta, erkölcsi alapon elvárják, hogy a vizsgálat befejezése után Draskovics Tibor vizsgálja meg a döntését. "Amennyiben az Pásztor Albert pénteki kijelentését igazolja, itt élőként ezt tudjuk és meggyőződésünk, miniszter úr erkölcsi indíttatásból - mint ahogy erkölcsi alapon helyezte át a miskolci rendőri vezetőt - mondjon le tisztségéről" - fogalmazott. (MTI)

Ha tetszik, ha nem

Ugyancsak Pásztor Albert visszahelyezését és Draskovics Tibor rendészeti miniszter lemondását követeli Farkas Félix, a Mezőkövesdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke szombati közleményben. "Előre bocsátom, cigány vagyok, és így kívánok hozzászólni a miskolci esethez. Véleményem szerint Draskovics miniszternek azonnal le kellene mondania posztjáról, hiszen súlyos feszültséget keltett a rendőrkapitány leváltásával, amiből a tisztességesen élő cigányság is megkapja a részét" - fogalmazott a mezőkövesdi CKÖ elnöke. Pásztor Albert elmondta azt, ami, "ha tetszik, ha nem, de létezik" - írta Farkas Félix. A roma vezető példaként említette, hogy amikor "támadás ér egy cigányt, akkor a jogvédők ordítva kiáltják, hogy cigányt ért támadás, ha mondjuk jelen esetben cigány a támadó - és valaki ezt ki is mondja - akkor az rasszista. (...) Nem igazán értek vele egyet cigányként sem" - olvasható Farkas Félix közleményében. (MTI)

Politikai megrendelés?

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) az országos rendőrfőkapitányt mondatná le. Bencze József politikai megrendelésre függesztette fel beosztásából Pásztor Albertet - nyilatkozta Szima Judit, a szervezet főtitkára. - Az országos rendőrfőkapitány a szakmaiság mentén hozzon döntéseket és ne azért, mert az igazságügyi és rendészeti miniszter azt mondta, hogy le kell váltani egy kapitányt, aki elmondta azokat a tényeket, amiket mindenki tud - hangsúlyozta Szima Judit. A miskolci rendőrkapitány melletti vasárnapi szimpátiatüntetésen a TMRSZ is képviselteti magát. (MTI)

"Csak a tényeket közölte"

A Borsod megyei cigányvajda kiállt a miskolci rendőrkapitány mellett. Lakatos Attila szombaton azt nyilatkozta: mélységesen felháborította, ami Pásztor Alberttel történt. A Borsod megyei vajda védelmébe vette a posztjáról más beosztásba helyezett miskolci rendőrkapitányt; "Egy olyan emberről beszélünk, aki feltette az életét a rendőri munkára", tisztességgel, becsülettel végezte a feladatát - fogalmazott Lakatos Attila. Azért a mondatáért, amely szerint az elmúlt két hónap rablásait, lopásait cigány származásúak követték el, "nem lett volna szabad felfüggeszteni, ezt nem lehetett volna megtenni a miskolci rendőrkapitánnyal, mert ő csak tényeket közölt, nem rasszista megnyilvánulás volt". Lakatos Attila megjegyezte, ő maga vajdaként számos fórumon elmondta: "igen, van cigánybűnözés". Ilyenkor nem arról beszél, hogy egy biciklin a roma ember hazatolja a fát az erdőről, mert különben megfagyna, hanem arról, amikor fiatal emberek, akár 200-300 forintért bántalmaznak valakit, és ezek az elkövetők cigány származásúak - magyarázta. A szimpátiatüntetésre Lakatos úgy reagált: örül a demonstrációnak, mert ez az ember megérdemli, hogy kiálljanak mellette. (MTI)

Lovagkeresztet kapott

Harminc éve szolgál rendőrként a pénteki kijelentése után más beosztásba helyezett miskolci rendőrkapitány; Pásztor Albertet 2000-ben nevezték ki a Miskolci Rendőrkapitányság élére. Az 54 éves kapitány frissen végzett mérnökként került a rendőrséghez, már egyenruhásként végezte el az állam- és jogtudományi egyetemet. 2000-ben történt főkapitányi kinevezése előtt a megyei főkapitányság vizsgálati osztályát is vezette. Hivatalba lépése előtt a miskolci közgyűlés egyhangúlag támogatta Pásztor Albertet. Rendőrkapitányként harcot hirdetett a borsodi megyeszékhelyen komoly problémát jelentő kábítószer-kereskedelem és a prostitúció ellen, s a kapitányság számos eredményt ért el az internetes bűnözés visszaszorításában is. Tevékenységének első évében több mint harminc százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a borsodi megyeszékhelyen és a környező harminchat településen.

A legutóbbi, 2007-es évértékelés szerint a bűncselekmények több mint hatvan százalékát oldották meg a borsodi megyeszékhely rendőrei. 2008. augusztus 19-én Sólyom László köztársasági elnök több évtizedes, a rendőrség állományában végzett munkája, vezetői tevékenysége elismeréseként Pásztor Albert ezredesnek a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta. (MTI)

Elismerést váltott ki?

A Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati frakciója is kiáll Pásztor Albert városi rendőrkapitány mellett és arra kéri az igazságügyi és rendészeti miniszter, vizsgálja felül döntését - ezt közös közleményben tudatta a két párt helyi képviselőcsoportja. Mint írják, a kapitányságvezető eddigi rendőri munkája mind a civil, mind a szakmai közvélemény előtt elismerést váltott ki. (MTI)

"Szerencsétlen mondat"

Teleki László romaügyi miniszteri megbízott első hallásra nem tartja felháborítónak a kijelentést, bár szerencsétlen mondatnak tartja az elhangzottakat. Az MR1-nek nyilatkozva, Teleki László úgy fogalmazott, nyitott arra, hogy ezt a kérdést a miskolci rendőrkapitánnyal személyesen is tisztázza. (Kossuth Rádió)

"Nyílt titok volt"

Szepessy Zsolt, Monok polgármestere is tiltakozik Pásztor leváltása ellen. Szerinte azért váltották le a kapitányt, mert "ki merte mondani azt, ami nyílt titok volt már". Ezért kéri, hogy haladéktalanul helyezzék vissza állásába és kérjenek tőle bocsánatot. (MTI)

Vérzik a szíve

Draskovics Tibor az MTV Nap-kelte című műsorában azt mondta: a miskolci rendőrkapitány pénteki nyilatkozatával átlépett egy olyan határt, amelyet az állam képviselője nem léphet át, s az áthelyezésével erkölcsi alapú döntés született. A miniszter szerint nagyon sokan rosszul élik meg a rendőrkapitány áthelyezését mert tehetséges, eredményes, jó vezetőnek tartják. A tárca vezetője hozzátette, neki is "vérzik a szíve" érte. (Nap-kelte, NOL)

Pénteken történt:

A gyanúsítottak nyilatkoztak...

Nem tartja nyilván a rendőrség a magyar állampolgárok nemzetiségét, hovatartozását, ám a kihallgatások során maguk a gyanúsítottak nyilatkoznak erről - nyilatkozta péntek este Pásztor Albert. A jegyzőkönyvekben ugyanis a gyanúsítottak - a személyi körülményeire vonatkozó résznél - maguk nyilatkoznak nemzetiségükről. Ez az adat azonban állítása szerint nem kerül bele a személyi nyilvántartásokba, "a büntetőeljárás során azonban figyelembe vehető egészen a büntetés kiszabásáig, hiszen a gyanúsított érdeke, hogy körülményeiről, helyzetéről beszámoljon, ami adott esetben akár enyhítheti is a cselekményének a megítélését". (MTI)

ORFK-vizsgálat

Azonnali vizsgálatot rendelt el, és más beosztásba helyezte Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt pénteki nyilatkozata miatt Bencze József, az ORFK vezetője, az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére, közölte az ORFK szóvivői irodája péntek este. (MTI)

Faji alapú kartotékok?

Pénteken elsőként Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese tiltakozott Pásztor Albert kijelentései ellen. Közleményében megdöbbentőnek és megmagyarázhatatlanak nevezte a miskolci rendőrkapitánynak a cigány származású bűnelkövetőkről tett kijelentéseit. Gusztos arról kér tájékoztatást a rendőrkapitánytól, hogy miként tartják számon a bűnelkövető magyar állampolgárok nemzetiségét, illetve, hogy "a faji alapú kartotékját magáncélra vagy a rendőrség keretei között vezeti-e". A liberális politikus emellett arra is választ vár Pásztor Alberttől, hogy a "származásvizsgálat" kiterjed-e a sikkasztók és hivatali visszaélések bűnelkövetőire is, vagy csak bizonyos bűncselekménytípusokra, lopásokra és rablásokra. (NOL)

A vitatott mondatok

Miskolc a rablások tekintetében a legfertőzöttebb az országban. Az elmúlt időszakban történt valamennyi ilyen típusú bűncselekmény elkövetője cigány származású volt - mondta Pásztor Albert városi rendőrkapitány péntek délelőtti, miskolci sajtótájékoztatóján. A tavaly decemberben, illetve idén januárban elkövetett rablások, betöréses lopások - összességében mintegy száz bűnügy - felderítésének részletei kapcsán a rendőrkapitány úgy fogalmazott: Miskolcon nem a rablások száma nőtt, hanem az "eldurvulás, a kegyetlenség" a jellemző változás. A rablók a megtámadott sértetteket - amellett, hogy elveszik értékeiket - általában bántalmazzák.(MTI)

Draskovics Tibor
Draskovics Tibor
Miskolci lakótelep
Miskolci lakótelep
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.