Otthon

Leküldtük az itókát, a hriatót, ezt a szalonnapörccel megemelt forró pálinkát, mely oly jónak bizonyult, hogy gyorsan kérnünk is kellett még egy-egy pohárkát belőle.

Államregény

Nem példátlan dolog ez, elég csak az angol zoológus, Gerald Durrell regényeire gondolni. Csányi saját életéből merített Bukfenc- és Jeromos-történetei valami hasonló műfajt képviselnek, de most A bábosokban új terepen mozog: tisztán fikciós történetet mond el.

Nézzük az országot!

Egy barátom szerint Gyurcsány Ferenc minden csatát megnyert, de a háborút elvesztette. Csak annyi kiigazítást tennék ehhez, hogy a háborút az ország vesztette el. Csányi Vilmos kentaurbeszél

Mai csalás, ősi trükk

Gratulálunk, Ön nyert! Lottósorsoláson, lóversenyen vagy bármilyen játékon, amin részt sem vett. Nincs másra szükség, csak küldje el bankszámlaadatait, és postafordultával megkapja a pénzt.

Portugál Wallenbergek

Magyarország német megszállása és a nyilas rémuralom idején két portugál diplomata közel ezer ember életét mentette meg a biztos pusztulástól, köztük volt Tom Lantos későbbi apósa, a budapesti zsidó hitközség prominense, Tillemann Sebestyén.