Földgáz helyett érdemesebb LPG-vel fűteni

Nincs olyan nap, hogy ne kerülne szóba a gázellátás biztonsága, illetve az, hogy egyre nagyobb jelentősége lehet az alternatív megoldásoknak. Az egyik új irányt a cseppfolyós propán-bután gáz (LPG) jelentheti.

Miből lesz a szélkerék?

Ha az ember közelről pillant egy szélerőműre, lenyűgözi a körbeforgó lapátok hatalmas mérete, ám nem sejti, hogy ezeknek a gyártása olyan anyagnak köszönhető, amelyet hajdan Edison használt az izzólámpában.

Kímélő konferencia zöldeknek

Brit zászlót lobogtatva várakoztak néhányan a pesti Royal szálló előtt a napokban, és egy Andrew Best nevű fiatalemberre vártak, aki egyenesen Angliából érkezett biciklivel Budapestre. A kerékpáros a JCI, a Fiatal Üzletemberek Világszervezetének brit elnöke.

Ne az embert, a szúnyogot mérgezd!

Több településen az emberi szervezetre ártalmas, rákkeltő hatású, hormonokat károsító, az Európai Unióban már betiltott szerrel végeztek, illetve terveznek végezni szúnyogirtást.

Szemét-világ

Öko divatbemutató, különleges biciklik, újrahasznosított anyagok, bicikligumiból készült övek, szétzippzározható papucsok, Retextilesek puffjai – ezekkel a látványosságokkal nyílt kiállítás a VAM-ban.