Még egy fúrónak is kínosak a válogatott nevek

6000 e-mail alapján csaknem 2000 ötletből kellett válogatnia a zsűrinek. Végül, hosszas vita után 20 névpár maradt a ringben. Kérjük, ne piruljanak nagyon, nem Önök választottak.


Ma elindult fúrópajzsok névválasztásának második fordulója. Az érdeklődők a Budapest Portálon megtalálhatják azt a 20 névpárat, amelyet a felkért zsűritagok legalkalmasabbnak ítéltek. Ezekre a következő két hétben lehet szavazni, hogy a legtöbbek által támogatott neveket kaphassák meg a leendő 4-es metró vonalán két éven át dolgozó fúrópajzsok.

6000 e-mail alapján csaknem 2000 ötletből kellett válogatnia a zsűrinek. Végül, hosszas vita után 20 névpár maradt a ringben. Többek között az egymás elleni küzdelméről elhíresült bibliai Dávid és Góliát, illetve Gilda és Linda (a görög és német eredetű névpár első tagjának jelentése pajzshordozó, az utóbbié hársfából készült pajzs). Szavazni lehet a századforduló kabaréjelenetei óta elmaradhatatlan alakokra: Hacsekre és Sajóra, valamint a napjaink népszerű bumerángos műsorvezetőit megjelenítő Lali és Bocsi párosra. A városvezetés Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes ígéretének megfelelően figyelembe veszi a szavazás eredményét a pajzsok két hét múlva esedékes névadásakor.

A Főváros nem bízta a véletlenre a nevek kiválasztását: a zsűri tagjai olyan "ismert sztárok voltak, mint Hajdú Péter műsorvezető, Korda György és Balázs Klári énekes házaspár, akik az életben már népszerű műsorokkal, slágerek elnevezésével bizonyították képességüket a jó névválasztásra". A zsűriben természetesen a közlekedési szakma is képviseltette magát: Antal Attila, a BKV Zrt. vezérigazgatója, Balogh Árpád, a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóságának új igazgatója, továbbá Czuk Dóra, a főpolgármesteri sajtóiroda vezetője. A zsűri elnökeként a kezdeményezés elindítója, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes volt.

"Nehéz volt döntést hozni, elképesztő, hogy ilyen sok embert megmozgatott a játék. Ebből is látszik, hogy az izgalmas ügyekbe nagyon is bevonható a lakosság" - mondta Hajdú Péter a zsűri döntése után. Korda György és Balázs Klári nagyon megtisztelőnek érezte a felkérést: "Jó érzés, hogy részesei lehettünk egy olyan játéknak, amely a város életét a következő évtizedekben újjá varázsoló közlekedési eszköz, a 4-es metró építésének népszerűsítését szolgálja." Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szerint kezdeményezése azért volt fontos, mert "a névadás mindig személyessé tesz. Akinek vagy aminek nevet adunk, az már örökké a miénk lesz". "Azt szeretném - tette hozzá -, ha e kis játék révén, a fúrópajzsok elnevezésével minden budapesti és az egész ország sajátjának érezné a 4-es metró ügyét. Azt a közlekedési eszközt, amelyet mindenki magáénak tudhat, aki csak megfordul majd a fővárosban."

Akinek a fenti, majdnem szó szerint idézett vároházi szöveg nem volt elegendő egy kiadós halálsikolyhoz, íme az a 20 névpár, amelyet a kiváló zsűri kétezer ajánlat közül bírt kiválogatni. Kérjük, ne piruljanak nagyon, nem Önök választottak.


Dávid - Góliát;
Linda - Gilda;
Hacsek - Sajó;
Lali - Bocsi;
Buda - Pest;
Frédi - Béni;
Piedone - Ötvös Csöpi;
Fúró Rudi 1. - Fúró Rudi 2.;
Stan - Pan;
Jockey - Bobby;
Bumeráng - Frizbi;
Boros - Bochkor;
Casanova - Don Juan;
Előd - Utód;
Etele - Baross;
Vasgyúró - Kőmorzsoló;
Lucifer - Lacifúr;
Csongor - Tünde;
Forgó - Morgó;
Térül - Fordul

Járókelõk nézik a fúrópajzs elindítását
Járókelõk nézik a fúrópajzs elindítását
Budapestiek a metró fúrópajzsának avatását szemlélik
Budapestiek a metró fúrópajzsának avatását szemlélik
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.