Nudista osztályharc

Németországban még ma is a legvalószínűtlenebb helyeken ütközhetünk mezítelen emberekbe. A BBC History feltárja, hogy a nudizmus milyen szerepet töltött be a német szocialista mozgalomban, s hogy céljaikat a fajtisztaságra való törekvés jegyében a nácik is átvették.

Rettenetes Vlagyimir

Hajnalban indultak, pontban négy órakor, amikor a sötét, hideg és néptelen utcák láttán Szebenics előtt egyszerre csak fölrémlett a mennyország, a népellenes reakciósok túlvilága, ahonnan a haladó eszmék kiirtották a káros ideológiai befolyás alatt álló angyalokat.

Tviszt, amíg dől a lé

Az idei év hazai tőzsdesztoriját itthon észre sem vettük, pedig világszenzáció a Richter skizofrénia elleni szere. Mentség, hogy a gyógyszercég vezére nem jár Videoton-meccsre. Az év legnagyobb átveréséről sikerült lecsúsznunk, miután az európai mazsolákat kizárták a Facebook-jegyzésből.

Topmenedzseri székből a civilekhez

Éppen egy éve, tavaly karácsonykor került Gosztonyi Gábor szeme elé egy pályázat, amelyben a gyermekfalvak élére kerestek vezetőt. Ekkor már jó ideje érett benne a gondolat, hogy szeretne visszaadni valamit az életnek a jó sorsáért cserébe. Jól fizető cégvezetői állásajánlatok helyett az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa élére állt, és ott kamatoztatja tapasztalatát: pénzt szerez és igyekszik stabilizálni a szervezet működését.

IgNobel-díj: Z kategóriás tudomány

A nagylábúak többet keresnek, a bak jegy szülötteire pedig jobban hat az aszpirin. Idén is számos mulatságos kutatási eredmény született.