Tévéműsor ajánló

Az ám, hazám

JÓZSEF ATTILA: SZÜLETÉSNAPOMRA

versmondás

Szereplő: Jordán Tamás Kevesen hittük volna, hogy 2012-ben József Attilát szeretni és idézni politikai, erkölcsi tetté válik. Az m1 a műsorelőzetes alapján elsunnyogja a költészet napját. Az m2 néhány verset szentel neki. Az egyik a Születésnapomra, attól a színésztől, aki talán a legjobban érti és mondja a költő verseit.

m2, 12.25

VERS

versidézés

Szereplők: Gryllus Vilmos és a Kaláka együttes. Rengeteg verset énekelnek vagy mondanak zenére József Attilától. Legavatottabb tolmácsolóinak egyike a muzsikában a Kaláka együttes. Tőlük hallható az Április 11, Gryllus Vilmos zenéjével. A tízperces versműsor mellett érdemes meghallgatni tőlük a Születésnapomra című költeményt is.

Duna, 0.30

KÉZJEGY

portré

Forgatókönyv: Böjte József. Szereplők: Györgyi Anna, Koncz Gábor, Pogány Judit. Tükrök mélyén – Tóth Erzsébet költő. Ezt az alcímet viseli a sorozat mai epizódja. Miért hallgatott a költő? Ezt válaszolja meg ez a líraian pontos önvallomás. Sokan megszólalnak a műsorban. Olyanok, akiknek a művészetére, egyéniségére figyelni érdemes.

Duna World, 21.20

Némi nevetés

CSAK SEMMI PÁNIK

magyar akcióvígjáték

Rendezők: Szőnyi G. Sándor, Bujtor István. Szereplők: Bujtor István, Kern András, Bánhidi László. Kicsit öreg, kicsit avítt, inkább mosolyogtató, mint nevettető, de a miénk. Emlékezhetünk általa a nemrég elhunyt, főleg tévéjátékokban jeleskedő rendezőkre, Szőnyi G. Sándorra, na és a balatoni vitorlázás mackójára, Bujtor Istvánra.

Filmmúzeum, 21.20

AKI CSAK ARRA GONDOL

norvég vígjáték

Rendező: Arild Fröhlich. Szereplők: Nils Jorgen Kaalstad, Josefin Ljungman. Min tudnak a norvégok nevetni? Ez is kiderül ebből az amúgy nem túl eredeti humorforrást fakasztó filmből. A pornórajongó, harmincéves szűz férfi megismerkedik egy szexkedvelő fiatal lánnyal. A többit a film segít elképzelni, ha netalántán fantáziátlanok lennénk.

HBO Comedy, 22.00

Háborús izgalmak

A BISMARCK ELSÜLLYESZTÉSE

dokumentumfilm

Ahogy egyre inkább hiteltelenné válik a jelen, hamissá a közéleti szó, manipulálttá a vélemény, úgy fordul az ember a dokumentumok érdekes biztonságába. Az ismeretterjesztő filmek népszerűségének ez lehet az egyik oka. A Bismarck a német haditechnika csúcsteljesítménye volt. Mi maradt belőle? Erről szól ez a film.

National Geographic, 21.00

SOHA TÖBBÉ HÁBORÚT!

háborús filmdráma

Rendező: D. L. Cunningham Szereplők: Robert Carlyle, Kiefer Sutherland Bizonyára sokan látták a Híd a Kwai-folyó felett című filmet. Amit most ajánlok, az abban a filmben ábrázolt események valós története, egy túlélő látásmódjával. Érdekessége az is, hogy amerikai, thaiföldi, s angol kooprodukcióban készült.

Filmbox, 22.50

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.