Tévéműsor ajánló

Színészbravúrok

A FÜLKE

amerikai akcióthriller

Főszereplő: Kiefer Sutherland. Jó lenne tudni, hogy Kiefer Sutherland vajon milyen alakítást nyújt. Sajnos fogalmam sincs róla, mivel a filmet csak szinkronizálva láttam, márpedig az egyébként főszereplő Kiefer (A telefonáló) egyetlen percre bukkan fel a vásznon. Az biztos, hogy a szinkronja, Dózsa Zoltán kiváló munkát végzett.

HBO, 1.20

AZ INFORMÁTOR!

amerikai játékfilm

Főszereplő: Matt Damon. Sutherlanddel ellentétben Matt Damon ebben a filmben az első perctől az utolsóig a vásznon van, a hátán cipeli a produkciót. Jószerével nincs olyan jelenet, amelyben ne lenne benne. Bravúrosan lavíroz a szószátyár pojáca és a rendőrségi informátor között. Az FBI komoly gondban van vele. Mi meg jól szórakozunk rajta.

HBO2, 19.15

ESTE

amerikai játékfilm

Szereplők: Vanessa Redgrave, Natasha Richardson, Meryl Streep, Glenn Close, Claire Danes, Toni Colette. Koltai Lajos filmje a másik véglet: a színészi együttműködés magasiskolája. A sztárok kabinetalakításai, minibrillírozásai azonban nem tudják elfeledtetni, hogy a sok fényes mozaikból ezúttal nem állt össze egy letisztult panorámakép.

Filmbox Extra, 19.05

Nyolcvanas

NEUROCK

magyar dokumentumfilm

Rendező: Kisfaludy András. „Vonz a föld ez törvény / Négykézlábra állok / Betartom a rendet / Némán kiabálok / Eltorzult pofával / Vigyorognak rátok / Cigarettafüstön át / A gyermekkori álmok”. Az egyetlen olyan film, amely emléket állít Ivánka Csabának, egyúttal a nyolcvanas évek egyik legeredetibb alternatív zenekarának, a Topó Neurock Társulatnak.

Hír TV, 14.06

VISZLÁT, ELVTÁRSAK!

dokumentumfilm-sorozat a szovjet blokk felbomlásáról

Rendező: Andrej Nyekraszov. A filmben valószínűleg nem hangzik el egykori középiskolai tanáromnak a 80-as évek közepén tett kijelentése: „Akkor élünk majd szabad országban, ha valaki meg meri mondani Kádár Jánosnak, hogy az élő nyelvben léteznek bizonyos hangtörvények”. (útján, barátsága, éljen, Népszabadság stb.)

m1, 23.10

Bocsok a villámlásban

MAGYARORSZÁG SPANYOLORSZÁG

férfi kézilabda-Eb-mérkőzés

Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos. Furcsa egy Eb-ről ilyet állítani, de tény: valójában egy felkészülési tornáról van szó, hiszen gőzerővel készülünk az olimpiai kvalifikációra, keressük a legütőképesebb formációt. A spanyolok elleni fellépés persze igazi presztízsmeccs. És nem csak Nagy Laci miatt.

m1, 20.05

TAMPA BAY LIGHTNING - BOSTON BRUINS

NHL-alapszakasz-mérkőzés

Ezen a meccsen az észak-amerikai jégkorongliga jelenleg leggólerősebb csatára, Steven Stamkos néz majd farkasszemet a legjobb formában lévő kapussal. Azt most még nem tudni, hogy ez a finn Rask vagy az amerikai Tim Thomas lesz-e, de ez mindegy is: a Bocsok két hálóőre általában egymást váltja a rangsor élén.

ESPN America, 15.30

MIAMI HEAT - SAN ANTONIO SPURS

NBA-alapszakasz-mérkőzés

„Aki odafentről irányít, tudja, mikor jön el az én időm. Pillanatnyilag még nincs itt” – ezt nyilatkozta tavaly júniusban a Dallassal szemben elveszített nagydöntő után LeBron James, a Miami Heat sztárja. Az idei csonka szezon egyik legnagyobb kérdése, hogy felhúzhatja-e az ujjára a bajnoki gyűrűt a liga talán legjobb kosarasa.

Sport1, 15.45

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.