Tévéműsor ajánló

Fejtágító

MINDENTUDÁS EGYETEME 2.0

ismeretterjesztő

Szeretem, hogy újrakezdték a Mindentudás Egyetemét. Már az is baj volt, hogy abbahagyták. Közszolgálat a legjobb fajtából. Ma arról lesz szó, ami a fejünk fölött zajlik. Nem, nem a politikai légkörről, hanem az igaziról. Arról, hogy mi minden van benne, és honnan kerül az oda. Üvegházhatás és vidéke.

m1, 14.35; m2, 20.30

NAGY KATASZTRÓFÁK

ismeretterjesztő

Egy mai városlakó ítéletidőként él át egy nagyobb hóesést is, és járványnak tekinti, ha a nyakába tüsszentenek a gyógyszertárban. Ez a sorozat megnyugtat bennünket, hogy mindez semmi ahhoz képest, ami akár csak száz évvel ezelőtt történt. De akkor miért is kell paráznom a csíráktól, és miért nézek görbe szemmel az egyenes uborkára?

Spektrum, 21.20

VARÁZSLATOS TANÚHEGYEK

ismeretterjesztő

Ha csak a történelmi Magyarországot akarnánk beutazni, az is elég lenne egy életre. Én például imádom a tanúhegyeinket, amelyek gyönyörűen mutatják, milyen hatalmas változáson ment át a Föld, mire megjelent rajta az ember. A lustábbak most a fotelből is megnézhetik ezeket. Élőben azért még szebbek.

Duna Autonómia, 20.40

Izmok és érzelmek

ESZTER HAGYATÉKA

magyar film (2008)

Rendező: Sipos József Szereplők: Nagy-Kálózy Eszter, Cserhalmi György, Eperjes Károly, Törőcsik Mari Eszter életében húsz év után feltűnik egykori szerelme, Lajos, aki végül a testvérét vette el. Igazi magyar sztárparádé egy nagyon mély és finom filmben, amely Márai korát idézi. Megnyugtató szomorúság.

Duna, 21.00

TÍZ ELVESZETT ÉV

amerikai film (1999)

Rendező: Ulu Grosbard Szereplők: Michelle Pfeiffer Beth osztálytalálkozóján eltűnik a hároméves fia. A kutatás eredménytelen, a gyerekrablás padlóra küldi a családot. Tíz év múlva azonban váratlanul valaki bekopog az ajtajukon. A fiú az ő gyerekük, de már mégsem az. Papírzsebkendőket kéretik bekészíteni –férfiaknak is.

Viasat3, 21.25

TÚL A CSÚCSON

amerikai film (1987)

Rendező: Menahem Golan Főszereplő: Sylvester Stallone Stallone ezúttal szeretné rendbe hozni kapcsolatát tíz éve nem látott fiával. Az általa alakított karakterektől korántsem szokatlanul ennek azt a módját választja, hogy együtt megy vele a szkander vb-re. Akinek a Rambo lecsúszott, ez is menni fog.

tv2, 21.20

Ármány és szerelem

BORGIÁK

történelmi filmsorozat

Rendező: Neil Jordan Főszereplő: Jeremy Irons Ha a XX. században élt volna, igazi keresztapa lehetett volna belőle, de mivel a XV.-ben, egészen a pápaságig vitte. Rodrigo Borgia bűnnel kikövezett útja a hatalom csúcsáig. Minőségi kosztümös sorozatnak tűnik. Erotika, intrika, korrupció. Első rész, nem lemaradni!

HBO, 22.20

CANTERBURY MESÉK

olasz–francia film (1972)

Rendező: Pier Paolo Pasolini

Szereplők: Hugh Griffith, Laura Betti, no meg a rendező Sorolhatnám a film művészeti jelentőségét, de maradjunk annyiban, hogy annak idején nem csak ezért váltottunk rá jegyet az akkori Filmmúzeumban. Még ma is 18 éven felülieknek ajánlják – biztos azért, hogy a 17 éveseknek legyen min röhögni.

Filmmúzeum, 23.20

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.