Edelény, forró körzet

A függetlenként induló „gumikalapácsos” Molnár Oszkár szeretne visszakerülni a Fideszbe. A választáson épp úgy számít a romákra, mint Horváth Aladár vagy – a jobbikos Miklós Árpád.

Erősödik a Fidesz, gyengül a Jobbik, stagnál az MSZP

A pártok kampánya az utóbbi hetekben sem hozott áttörést a választói aktivitásban, a jogosultak 53 százaléka állítja, hogy biztosan elmegy szavazni - a Szonda Ipsos felmérése szerint.

Önkéntes pénztárak: háttérben, békében

Az 1993-ban született önkéntes pénztárakról szóló törvény nyugdíjpénztárakat szabályozó passzusa az elmúlt nyolc évben alapvetően nem változott, ám folyamatosan csiszolgatták a jogszabályokat a parlamenti képviselők. A 2003-ban alkotott jogszabály némileg szigorítja a megtakarításhoz való hozzájutást: legföljebb háromévente vehetnek fel azok is pénzt a nyugdíjpénztári számlájukról, akik egyéb feltételek alapján erre már megszerezték a jogosultságot.

Seres Mária csak egyszer tett csodát?

A képviselői költségtérítésről szóló népszavazási kezdeményezésekor hatszázezer aláírást gyűjtött, a pártja azonban legfeljebb húsz-harmincezer ajánlószelvényt kapott.

Ma kezdik kiszállítani a szavazólapokat

Ma kezdik kiszállítani az országgyűlési választás vasárnapi első fordulójára a szavazólapokat az Állami Nyomdából; a dokumentumok és más szavazási kellékek a tervek szerint péntekig mindenhova megérkeznek.