Magyar mobilra magyar App

Idehaza az okosmobilok terjedése lassabban halad a gyártók várakozásainál – sok felhasználó számára még mindig nem világos, hogy miért érdemes „butatelefonról” smartphone-ra váltani.

Az ő meggyőzésük végett állított össze a Samsung hazai cége egy olyan alkalmazáscsomagot, amelynek segítségével a készülék a mindennapi média- és információfogyasztás eszközévé változtatható. Az ötlet „szépséghibája”, hogy a Samsung App Mix kizárólag a dél-koreai cég androidos telefonjain fut (bár az is igaz, hogy ezek adják pillanatnyilag a piac közel felét) – hasonló megoldással a vállalkozás korábban az okostévék felfuttatása idején is próbálkozott.

Október közepén 11 alkalmazás, év végéig pedig további négy, szintén ingyenes applikáció válik elérhetővé minden Android 2.3-as vagy frissebb rendszerrel felszerelt Samsung okostelefon és táblagép tulajdonosa számára. Az új applikációk között van az MTVA médiatára a közmédia aktuális és archív tartalmaival, a Port.hu kiállítás-keresője országszerte 200-300 múzeum és galéria állandó és időszaki programjával, a VinCe Bor 400 pince 600 borát ajánló borválasztója, a PocketGuide hangalapú városnéző-segédje, a Fashion Issue budapesti divatüzlet-kalauz, a Mesekönyvek nevű interaktív digitális mesegyűjtemény, illetve a Tudatos fotózás elnevezésű fényképésziskola.

Az alkalmazások letöltését segítő keretprogram decembertől már előtelepítve érkezik az újonnan gyártott készülékeken, a korábbiakra pedig le lehet tölteni a Samsung honlapjáról. Az év végéig jelentkező új alkalmazások között egy sporthíreket szállító hírcentrum, egy főzést segítő digitális tanácsadó és receptgyűjtemény, egy esküvőszervező és egy babát váróknak készült információs naplószoftver lesz majd. A sikeresebb programok később más gyártók készülékein is hozzáférhetővé válnak majd, ám a „migrálásért” fizetni kell.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.