galéria megtekintése

Zsidó? Náci kém!

7 komment


Révész Sándor

Az Erdélyből menekülő magyarok közé Ceausescu titkosszolgálata beépítette a maga embereit, hogy jöjjenek át kémkedni. A Magyarországról menekülők közé 1956-ban a magyar titkosszolgálat úgyszintén beépítette a maga embereit, hogy ott ártsanak a befogadó országoknak, ahol tudnak. A forradalom idején a börtönből kijutott köztörvényes bűnözők, köztük súlyos profik is inkább kimentek az országból, mint vissza a börtönbe, és a befogadó országokban bűnöztek tovább. Amerikai ültetvényesek is küldtek át kémeket szökött rabszolgának álcázva Kanadába, hogy jelentsék, kik szöktek oda, s hangulatot keltsenek a rabszolgák befogadása ellen.

Ez általában így van: az üldözők igyekeznek kihasználni a tömeges menekülést, lejáratni a menekülőket, elriasztani a befogadókat. Egy-egy álmenekülővel több ezer valóditól. Akiknél sikerrel járnak, azok az ő akaratlan, de tényleges szövetségeseik.

A náciknak például sok ilyen akaratlan szövetségesük volt. A menekülő zsidók közé ugyan nem sok náci kémet lehetett bekeverni, mert elég nehéz halálos ellenségeik szolgálatára rábírni embereket, de nem volt gond a náci birodalom kommunikációs gépezetének, hogy elterjessze világszerte azt a képzetet, hogy a menekülő zsidók potenciális náci kémek. Meg hát terjedt ez belső gerjesztésre is, idegenellenességből nem volt hiány sehol. 

 

A The Washington Post a napokban emlékeztetett arra, hogy az amerikai közvéleményben mekkora súlyuk volt azoknak, akik az esetleges ellenséges kártevésükre hivatkozva utasították el a zsidó menekültek befogadását; s hogy ebbe az elutasításba milyen sokan haltak bele. „Miután nálunk nincsenek faji problémák, nem kívánunk importálni egy ilyet.” Ezzel utasította vissza az őslakosok gyerekeit tömegesen nevelőtáborba hurcoló ausztrál állam képviselője jelentősebb számú zsidó befogadását az eviani konferencián, amely az üldözöttekkel szembeni globális közönyt demonstrálta, s iszonyatos következményekkel járt.

Akik a menekülteket azonosítják az ellenségeikkel, az ellenségeiket segítik. Ha nincs előlük menekvés, többen szolgálják őket.

Az Egyesült Államokban vezető republikánus politikusok a szíriai menekültek befogadását célzó program leállítását követelik. A kormányzók fele jelezte, hogy az ő államuk nem kér a menekültekből. Tízezer szíriairól van szó. Egy 320 milliós országban. Amelynek népessége évente kb. 3 millió fővel nő, ahol évente közel egymillió migráns telepedik le, ahol kb. hatmillió muszlim él.

Az Egyesült Államokban a menekültek befogadása szövetségi hatáskör. Az államok között őrzött határok nincsenek, mindenki oda költözik, ahová akar. Ha Washingtonból a tiltakozó államokba nem küldenek senkit, ennek kizárólag addig van valami jelentősége, amíg a menekültek az életkezdésüket segítő támogatásokat igénybe veszik, vehetik. Aztán mennek, ahová akarnak.

A kormányzók tiltakozásának gyakorlati jelentősége tehát minimális. Jártatják a szájukat, mert (mindig) kampány van. Udvarolnak azoknak, akik minimális kockázatot sem vállalnának azokért, akik a maximális kockázatból jönnek. Ők a csak keresztényt befogadó keresztények. Akik Jézust követik. Aki a kereszthalál kockázatát vállalta. Nemhogy az ártatlanokért, de a bűnösökért is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.