galéria megtekintése

Zsák, folt

Az írás a Népszabadság
2015. 09. 22. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Megemeljük kalapunkat a Századvég boszorkánykonyhájának szakácsai előtt, a recept bevált.

Semmi nem növeli úgy a kormányon lévők népszerűségét, mint a lakosság félelme a külső fenyegetéstől, márpedig a plakátkampánnyal meg a „nemzeti konzultációval” jó előre igyekeztek gondoskodni arról, hogy a magyarok rettegjenek mindenkitől, aki délről jön és nem hófehér az arcbőre. Amikor aztán megérkezett a határra a tömeg, elégedetten dőlhettek hátra: beérett a sárkányfog-vetemény.

A Fidesz nyáron 300 ezer támogatóval gyarapította táborát, amely az Ipsos legfrissebb felmérése szerint 1,9 millió fő, a választóképes lakosság 24 százaléka. Annyi, mint a Jobbik 1,1 millió híve és a szocialisták 800 ezer támogatója együttvéve. Visszataláltak a kormánypárthoz azok a korábbi szavazói, akiket átmenetileg elbizonytalanított a nyílt korrupció, az urizálás és a szegényeket nyomorító gazdaságpolitika. A Fideszt, ha bármi, talán csak az nyugtalaníthatja, hogy a Jobbik hívei körében is nő az elutasítottsága. De még két és fél év van a választásokig, és Orbán Viktor hatalma stabilabb, mint a 2014-es választások óta bármikor.

 

A töredezett ellenzéknek nincs könnyű dolga, de még meg is nehezíti magának.

Az MSZP például úgy döntött, hogy támogatja a rendőröknek a határ védelmében nyújtandó segítséget, ám nem szavazza meg az erről szóló kétharmados törvényt. Szavazója legyen a talpán, aki ebből megérti, mit akar a párt, amelyikre legutóbb a voksát adta.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.