galéria megtekintése

Vonalban

Az írás a Népszabadság
2015. 10. 05. számában
jelent meg.


Marnitz István
Népszabadság

Halló, kecsókolom, itt Csimbók beszélek, Bélát lesszíves, kösz... Bélám, szervusz, szervusz, na, végre, elérlek, te, van itt ez a projekt... tudod, a hi... na, azaz. No és hát mutatta Marika, hogy te itt azt mondod, hogy ez itt így olcsóbb, meg hogy verseny volt, meg hogy szakmailag, meg ezek. No most, Bélám. Ebben neked bizonyára teljes mértékben igazad van. Én ezeket a szempontokat egyáltalán nem vonom kétségbe. Ismersz. Én az átláthatóságnak mindig a legteljesebb mértékben a híve voltam. A pénzt mindig meg kell fogni. Ha az államé, a közé, akkor tízszeresen, százszorosan. Igen. A te helyedben én is pont ugyanezt mondanám. Neked nem is kell feltétlenül figyelembe venned a magasabb rendű szempontokat. Mert...

De igenis vannak magasabb rendű szempontok, kérlek, leszel szíves nem felemelni a hangod. Hadd fejezzem be. Te is tudod, most jött ki a közlönyben, itt van, nem azt kell nézni, melyik az olcsóbb, hanem hogy egészében véve melyik a jobb. Így meg, ugye, ez a dolog már elhasal. Neked is be kell, be kéne látnod, hogy összegészében ez csak pénzkidobás volna. Most már más irányba kell gondolkodnunk. Ez a kor szava. És most nem azt mondom, hogy a pályázatukban a múltkor se pecsételték le közjegyzővel az üres lapokat. Mert azt még megúszták. De egyáltalán, most hallottam, nincs is velük minden rendben. Volt valami cikk, hogy állítólag az egészet betiltják vagy mi.

Valahogy érzem, hogy ezt nem léphetjük meg. Nem, nem, azt se tudom, kiről beszélsz. Biztos nem az a baj, hogy ő a tulaj, vagy ő áll mögötte, mit tudom én. Azt mond, amit akar, nem? Szólásszabadság van. Persze, két éve, két éve, mindig ezzel jössz. Igen... Nem, nem, akkor se azt mondtam róluk, hogy örök barátaink, hanem azt úgy értettem, hogy ha megfelelnek a feltételeknek. Ha már itt tartunk, éppenséggel terólad beszélték, hogy bérelt parkolód van náluk, meg hogy a minisztériumban te kilincseltél értük... Mi, hogy engem, hogy onnan kijönni? Ezt ne haragudj, Béla elvt... ööö, ezt teljes mértékben kikérem magamnak, olyat te nem láthattál, mert olyan nem volt... Biztos... Igen, biztos tudnál mondani rólam, én is tudnék mondani rólad, de minek feszegessük a múltat?

 

Te is, én is ott ülünk a kongresszuson, egy hajóban, hát akkor ne taszigáljuk egymást, főleg ilyen vészidőkben. Vagy netán azt akarod, hogy visszajöjjenek a szocik és kiárusítsák az országot jöttment araboknak, akik kiszüljenek minket a hazánkból? Ugye nem? Én se. Nekünk az a dolgunk, hogy arra menjünk, amerre a vezér mutatja, nem? No, szóval akkor légy szíves írd alá a stornót, ne kelljen felszólnom, tudod, oké, köszi, szervusz, szervusz... Jaj, bocs, majd elfelejtettem, lesz itt egy másik cég, melegen ajánlom szíves figyelmedbe, kicsit olvass utána, talán első látásra drágább, de nekünk mindenképp megnyugtatóbb, érted, migránsok, összefogásvonal, no, menni fog az, hajrá, szervusz kérlek, szervusz!

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.