galéria megtekintése

Védtelenül

0 komment

A szerk.

Nem omlott össze a gyermekvédelmi rendszer, csak nem volt felkészülve olyan abnormális esetre, hogy egy anya halálra éheztesse gyermekét, miközben sem az apa, sem a családot látogató nagyszülők nem lépnek közbe – ezt mondta a Heves megyei kormánymegbízott a tragikus gyöngyösi eset kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

A kormányhivatal vizsgálatot indított, de mint kiderült, nem talált felelősöket. Legalábbis a saját háza táján. Ajánlást tett viszont a mátraaljai város által működtetett gyermekjóléti központnak, nézze meg, munkajogilag felelősségre vonható-e bárki is az ügyben. Náluk. Igaz, a kormányhivatalhoz tartozó megyei tiszti főorvosi szolgálat még vizsgálja annak a gyerekorvosnak a felelősségét, aki hónapokon át azt a jelzést küldte, hogy a kislányt megfelelően ellátják a szülők, majd – miután tavaly novembertől idén márciu­sig egyáltalán nem látta a gyereket, nem vitték hozzá kötelező oltásokra – márciusban jelezte: gond lehet a családdal.

Az anyával, akinek immár a negyedik gyerekével volt baj. Majdnem öt hónap telt el, ami alatt százötven alkalommal rá lehetett volna törni a családra az ajtót, bemenni, megnézni, hogy a gyerekszobában milyen állapotban van a veszélyeztetett, önmagáról gondoskodni képtelen kicsi gyerek.

 

Nem tették.

A szörnyű tragédia után a szülőkön kívül felelősök nincsenek. Felelőtlenek annál többen. Hiszen, mint kiderült, azoknál a nagyszülőknél helyezik el a pár lakásában élő másik gyereket, akik végignézték a kisebbik testvér agonizálását.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.