galéria megtekintése

Van másik

3 komment

A szerk.

Attól még, hogy Czunyiné Berta­lan Judit a kormányfő ­kérésére távozik a posztjáról, hétfőn még nem fizeti ki senki a gyöngyöstarjáni iskola ­gázszámláját, a budapesti Teleki Blanka Gimná­zium nem kapja meg a hónapok óta igényelt fénymásolópapírt, és továbbra sem tudják a sátoraljaújhelyi gimnáziumban, ­miért kell új feltételekkel ­felkészíteni a gyerekeket az emelt szintű ­érettségire.

Már az is beszédes, hogy ezt a „semmi kis változást", amit egy szombaton sebtében bejelentett személycsere jelent, milyen heroi­kus erőfeszítéssekkel csikarták ki az érintettek, bár a tiltakozó tanárok biztosan nem ezt az eredményt akarták. Mi nekik egy államtitkári leváltás, amikor rájuk omlik az egész rendszer?!

Ami történt, az a hatalom logikája szerint való. A kormány újra bizonyítja, hogy képtelen bárkit is partnerként kezelni. A központ irányít, gond esetén cseréli a területgazdát. Pedig most nem az utasításoknak lenne az ideje, hanem a párbeszédnek, az osztálytermekben dolgozók problémái meghallgatásának, az egyedi megoldások megtalálásának.

 

Nem Czunyiné volt az akadálya annak, hogy a keddi köznevelési kerekasztal eredményes legyen, hanem a kormányzati szakértelem hiánya. És a tanárok tiltakozásának csúcspontján bíznak meg valakit az ágazat irányításával, akinek annyi közoktatási tapasztalata van, hogy valaha járt iskolába.

Holnap a tanárok az érdemi tárgyalás helyett megtanítják az új embernek, mi minden történik a közoktatásban. Mint pár hete Balog minisztert Miskolcon. Az tudjuk, hova vezetett: országos tüntetéssorozathoz.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.