galéria megtekintése

Valóság

Az írás a Népszabadság
2014. 11. 13. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

A Fidesz rálicitál az RTL-re, amely egyre sikeresebb híradókat gyárt nap mint nap. A siker oka az, hogy a reklámadó miatt megsértődött RTL elkezdte tenni a dolgát, amit mindig is kellett volna: beszámol a világról. Mivel a mi világunk szerves része a Fidesz, valamint az Orbán Viktor vezette kormány, ezért az RTL keményen beleáll abba, ami elől korábban a békés helyzet fenntartásának reményében elhajolt.

Ez a megkülönböztetett figyelem pártunk és kormányunk vezetőit egyre inkább bosszantja. Az elején még csak legyintettek, hogy a fene ott eszi meg őket, majd csak abbahagyják, de nem hagyták, és ez már nem a szurkálódás szintje, hanem harc a javából. A kormány emeli is a tétet: még az eddigieknél is nagyobb reklámadót vet ki az igazságosabb közteherviselésre hivatkozva, de azért nem is nagyon titkolja, hogy a célpont az RTL, minden más érintettet csak járulékosan pusztít.

Most emelik a tétet, és az egész lassan olyanná válik, mint egy halálos pókerjátszma: a kérdés az, hogy ki dobja be előbb a lapokat. Tény, hogy a Fidesz népszerűsége erodálódik, a tüntetések nem állnak le, és az RTL profi hírvivője azoknak a tartalmaknak, amelyeket az ellenzéki újságok és adások eddig csak jóval szűkebb körhöz juttattak el. Ezzel szemben a most kilátásba helyezett teher irtózatosan nagy.

 

A küzdelem abszurd: miközben a kormány a reklámadóval korlátozni szeretné a sajtószabadságot, eddig valójában inkább kiterjesztette azt. Ez tényleg nagyon zavarja, hiszen a híradó népszerűsége azt igazolja, hogy a köröttünk lévő valóság egyre érdekesebb, amit egyre többen ismernek fel maguk körül.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.