galéria megtekintése

Vakság

4 komment

A szerk.

A magyar kormány feje még mindig azt hiszi, hogy pénzzel mindent meg lehet oldani. Amiben persze van igazság: mert nézzük csak meg, hogy a közpénz jellegét elveszítő közpénz milyen szépen megoldotta a kormányfő saját családjának anyagi boldogulását generációkra előre. Ez a recept már bevált, a család pénzzel kitömve és kipipálva, úgyhogy Orbán Viktor pénzzel próbálja megoldani az anyagi, szakmai és erkölcsi válságba került magyar oktatásügy helyzetét is.

A kormányfő aranyat ígér, és vakságot kér cserébe. A kormány propagandagépezete azt az olcsó hazugságot próbálja megetetni a magyar társadalommal, hogy a lázadó tanárok csak pénzt akarnak, semmi mást. A kormányzat odaülteti a Köznevelési Kerekasztalhoz az oktatási államtitkárt, s elmondatja vele, hogy mindenki nyugodjon meg, van pénz: a Kliknek hamarosan utalnak 38 milliárd forintot.

Odaültetik a kerekasztalhoz a Klik új vezetőjét is, s elmondatják vele, hogy mindenki nyugodjon meg, van pénz: már ki is fizettek 8,6 milliárdot az elmaradt számlákra. S azt hiszik, hogy ezzel az oktatásügy ki van pipálva: utaljuk a pénzt, kedves tanárok, csak fogjátok be a szátokat, ne lázítsatok.

 

Pedig ha valakiktől, a béke­tűrő pedagógusoktól távol áll a lázítás. Ők nem lázítanak, csak szájtátva nézik, hogy mi folyik az oktatásban. Eszement tantervek születnek, amelyek előírják a lovas szakképzésben a latin igeragozás oktatását.

Hátrafelé ülünk a lovon, és latinul ragozunk. Ez a magyar valóság, amit Orbán már régen nem lát – elvakította az új családi arany csillogása.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető