galéria megtekintése

Vagy-vagy

Az írás a Népszabadság
2015. 04. 01. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Orbán Viktor, ahogy azt bő egy hete maga közölte, valamikor március elején utasította a minisztériumokat arra, hogy ha van pénzük brókerházakban, akkor vegyék ki. Csakhogy, láss csodát, a kormányfő nem emlékszik jól. Ezt Giró-Szász András mondta, s rendet is tett az időpontokban: Orbán erre nem március elején, hanem február 25-én adott utasítást, közvetlenül a Buda-Cash előző napi bedőlése után. De ebben az esetben Orbán Viktor arra is rosszul emlékszik, hogy annak ismeretében hozta meg ezt a döntését, hogy megtudta, a Buda-Cash bedőlése miatt titkosszolgálati dolgozók pénze is elveszett.

E tény ugyanis csak február 26-án került nyilvánosságra.

Meglehet persze, hogy a kormányfő már 25-én tudta: ezzel kapcsolatban Varga Mihály jelentésére hivatkoznak, amely ezek szerint egy nap alatt, 24-ről 25-re elkészült. De akkor a kormányfő miért nem tudott a többi tárca érintettségéről?

 

További furcsaságok: Szijjártó Péter külügyminiszter a kormányfő utasítása ellenére nem február 25-én, hanem csak március elején kérte a külügy állampapírjainak kivételét. Vagy március elsején, ahogy azt a tárca államtitkára állította, vagy március 5-én – nem lehet tudni.

Mire vártak? És mennyire életszerű az, hogy ha a kormányfő február 25-én ad utasítást egy ilyen lépésre, akkor az érintett tárcáktól csak úgy öt héttel később sikerül összegyűjteni, melyikük hol tartja a közpénzt?

Ha valóban öt hét alatt tettek eleget az utasításnak, akkor Orbán Viktor már kormányzásképtelen. Ha pedig mégsem életszerű ez a feltételezés, akkor valaki óriásit hazudik.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.