galéria megtekintése

Vádolunk

18 komment

A szerk.

Eljött Polt Péter legfőbb ügyész ideje. Nyilvánosak ugyanis azok az adatok, amelyek bizonyítják: a Matolcsy György vezette jegybank alapítványai arra használtak fel több mint félmilliárd forint közpénzt, hogy finanszírozzák az MNB-vezér unokatestvérének érdekeltségébe tartozó médiabirodalmat.

Ha nem sorakozna emellett még számos indokolhatatlan költés, akkor is egyértelmű lenne: itt visszataszító, de kreatív eszközökkel csináltak – eviden­ciaként jogellenesen – magánvagyont közpénzből.

Az az aktus pedig, amellyel a Fidesz törvényt alkotott azért, hogy ezek az információk sohase kapjanak nyilvánosságot, csak a maffia szóval minősíthető. Csupán az Alkotmánybíróság beavatkozásának köszönhetően mondtak le e célról.

 

Ennek ellenére semmi meglepő nem lesz abban, ami történik. Hogy ezt is megússza mindenki. Hogy kiderül: bármit, de tényleg bármit büntetlenül meg lehet tenni. Hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke maradhat egy ember, aki a forinttal folytatott árfolyamjátékon szerzett pénzt szemérmetlenül magánérdekeinek finanszírozására használja. Hogy a békemenetelő Fricz Tamások megvetés nélkül dumálhatnak majd következmények nélküli országról, miután milliós támogatásokat vettek fel Matolcsyéktól. Hogy a Fideszben nem lesz senki, aki feláll, mert idáig már nem tud elmenni Orbánékkal. Hogy Polt Péter rutinszerűen hallgat majd. Hogy nem lesznek az igazságszolgáltatásban, akik igazságot szolgáltatva vádolnak. Hogy nem leszünk elegen olyanok, akik vádolunk.

Hogy Magyarország végül elveszíti országjellegét.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.