galéria megtekintése

Vabank

2 komment

A szerk.

Mindenkinek lehetnek rossz napjai, kaphat köhögési rohamot, akár még tüdőgyulladást is. Még egy politikus is, akitől pedig azt várja el a közvélemény, hogy minden pillanatában legyen tökéletes. Az amerikai elnökválasztási kampány azóta tart, hogy Ted Cruz 2015. március 23-án, tehát csaknem másfél éve bejelentette indulását. Annak is már több mint négy hónapja, hogy Hillary Clintonra és Donald Trumpra szűkült a választék.

Lehet-e valaki ilyen hosszú időn keresztül nemcsak fitt, de folyamatosan összeszedett, friss és erőt sugárzó? Elkerülhető-e minden fertőzés, megfázás? Nyilván nem.

Clintonnak most nem is az a legnagyobb baja, hogy New Yorkban egy pillanatra gyengének mutatkozott, rosszul lett, és kénytelen volt elhagyni a vasárnapi nagy megemlékezést. Ezt könnyű lenne megmagyarázni, és pár nap múlva alighanem elfelejtenék neki – még úgy is, hogy a republikánusok hosszabb ideje terjesztik a rossz egészségi állapotáról szóló pletykákat. Csakhogy stábjának másfél órájába telt, amíg kiadott a történtekről egy rövid közleményt, s az is kiderült, hogy az orvosok már pénteken megállapították nála a tüdőgyulladást. Vagyis, akárcsak az e-mailek ügyé­ben, itt is az a látszat, hogy kerüli a nyilvánosságot. Ezt könnyű úgy értelmezni, hogy titkolózik, vagyis megbízhatatlan.

 

Clinton 68 éves, Trump 70. Mindkettejüknél voltak már idősebb, sőt beteges elnökjelöltek, mint például a 2008-ban 72 évesen pályázó John McCaine. Olyanok azonban nem nagyon voltak, akik ennyire szűkmarkúan bántak a nyilvánossággal. Trump például nem publikálta az adóbevallását és orvosi jelentéseit. Minden idők talán legnagyobb tétre menő elnökválasztása előtt az apróságok is számítanak, hát még ez.

Clintonnak 2012-ben külügyminiszterként is voltak egészségügyi problémái, akkor ezekről a sajtó azonnal beszámolt, most azonban se ő, se Trump nem egyezett bele, hogy a riporterek egész napját, minden lépését végigkövessék. Zsákbamacskát játszanak a választókkal, s még jó, ha csak ezekben a kérdésekben.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.