galéria megtekintése

Üzletük

2 komment

A szerk.

Annyira meglepő, hogy offshore hátterű vállalkozás is feltűnik közvetett állami támogatás környékén, amennyire komplexek Mészáros Lőrinc felcsúti elöljáró politikai összegzései. Hozzá is szoktunk már, hogy a közösségi forintok környékén feltűnnek átláthatatlan hátterű vállalkozások, amelyeknek kevéssé bonyolult küldetésük általában arról szól: szerezzenek.

Hiába a tárgykörben szerzett rutinunk, mindig keserítő a tapasztalás. Ezúttal egy óbudai másfél milliárdos sportfejlesztésnél tűnik fel a projektben egy követhetetlen társaság. Igaz, ezúttal csak egy pályáról van szó, ami napjaink Magyarországán akár gesztusnak is tekinthető, elvégre itt autópálya-szakaszok meg komplett piaci szektorok környékén szoktak megjelenni bemutatkozni elfelejtő vállalkozások.

Ez az apróság azonban sokat mutat abból, miként romolhat meg a legjobb szándékú ügy is, ha nem szerves eszköze a tökéletes nyíltság. A látványsportágak támogatóinak társaságiadó-kedvezményt nyújtó jogszabály a Fidesz-kormány legjobb ötleteinek egyike. Kisközösségek kezdtek ötletelni, miniegyesületek éltek túl az új forrásnak köszönhetően, sorolhatnánk sokáig az érdemeket.

 

Csak közben pazarlásba is fordult a történet. Alaptalanul futnak milliárdos projektek, lassan több a műfüves pálya az országban, mint a nővér.

A szomorító példák főként azoknak fájhatnak, akik egész életüket tették kisközösségek sportjára, gyerekek nevelésére, és a taónak köszönhetően új esélyt kaptak. Az ő álmaikat hordják szét, akik nem tesznek meg mindent a megalománia ellen, a fenntarthatóságért.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.