galéria megtekintése

Ünnepi robot

22 komment


Megyesi Gusztáv

Szörnyű dolgok történtek karácsonykor. A kisded születésnapjának délelőttjén az Origo hírportál terjedelmes interjút tett közzé az év sokak szerint legfontosabb történelmi tárgyú könyvének a szerzőjével, Ungváry Krisztiánnal, s a beszélgetést a Volt magyar katona, aki önként ölt címmel tálalta reggel nyolckor.

Ezzel a legnagyobb bánatunkra egyszersmind fel is került a gyűlöletbeszéd karácsonyi dobogójának a legfelső fokára, karácsony reggelén ugyanis a magyar hadsereg 1941 és 1945 közötti viselt dolgaival foglalkozni blaszfémia, sőt Jézus Krisztus és a magyar nép meg­gyalázása. Mindezt a Népszabadság-cikkek egyik kommentelőjétől tudtuk meg, mégpedig a saját írásunk kapcsán, amely szintén karácsonykor került fel a lap honlapjára a délutáni órákban, és egy háromgyermekes házaspár ünnepi előkészületeiről szólt, minek során a férj Kövér doktor intelmeit követve megkívánta a feleségét. Az írás nyilvánvalóan azzal a kizárólagos céllal született, hogy a Jézus iránti gyűlölettől vezérelve „hányásszerűen" és „otromba módon" belegázoljon a keresztény magyarság karácsonyi érzelmeibe, szálláscsinálójává válva ezzel a migránsoknak.

Nem fogunk most siránkozni meg pláne kétségbe vonni a kormánypárti kommentelők szövegértési képességét, és mentális állapotát, itt egészen másról van szó. Az Origót és a szerény személyünket illető elmarasztaló kommentek ugyanis nem máskor, mint szenteste ünnepi óráiban születtek, nem délelőtt, nem délután kettőkor, hanem kora estétől éjfélig. Ez fontos, erről tudnia kell a kormánynak. Hogy amikor más magyar emberek, köztük hitetlen liberálisok is erre a napra észhez térve a családnak szentelik minden percüket, ezek a szerencsétlenek egész szenteste Népszabadság-cikkeket olvasnak. Míg mások utolsó csepp erejükkel próbálják valahogy beilleszteni a fenyőfát a karácsonyfatartóba, vagy az unokákat viszik le sétálni, hogy a szülők a fa alá tehessék a gyerekek ajándékait, hogy aztán gyertyagyújtáskor, midőn felhangzik a Mennyből az angyal vagy a Stille Nacht vagy akármi, megpárásodott tekintettel öleljék magukhoz szeretteiket, s az ajándékozás után együtt fogyasszák el az ünnepi vacsorát, szóval akkor Fátime, szalkai, szerkő, kajakos, totyalaci, tarokkos meg a többiek, szarva a családjukra, kommenteket írnak. A kommentekre kapott kommenteket újólag megkommentelik, s midőn az igaz keresztények már az éjféli misén ülnek, még mindig azon borongnak, hogy a magyargyűlölő liberálisok megint belerúgtak a családokba, meggyalázták Jézust és a hívő magyar népet; mintha csak sok kicsi Rogán Antal kopogna a billentyűkön.

 

Ez előtt csak meghajolni lehet tisztelettel. Azt nem tudni, hogy a hivatásos kommentelők kapnak-e a kormánytól szenteste pótlékot, mindenesetre futná a tartalékkeretből. És ez most tényleg igazi kalapemelés. Ahhoz képest mindenképpen, hogy egy másik, advent idején megjelent írásunk után, melyben szóvá tettük, hogy ha már a Parlament elé olyan betlehemes sátrat sikerült felállítani advent idejére, amelyből ­hiányzott a kis Jézus (csak birkák, angyalok és háromkirályok voltak benne, mondván, a kisded csak 24-én, éjfél előtt születik meg, tehát nem lehet őt előbb a jászolba tenni), viszont akkor a napkeleti bölcsek mit kerestek ott, hiszen ők még nem tudhatták, hogy megszületett a megváltó, szóval akkor nem bonyolódtak a kommentelők hosszú mondatokba a kereszténygyűlöletről, hanem szimplán lezsidóztak.

Most pici pihenő jön. Ám aztán hamar itt a húsvét, sok nyúllal és feltámadással.

Megyesi Gusztáv, az Élet és Irodalom munkatársa

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.