galéria megtekintése

Új-kiegyensúlyozottság

4 komment


Uj Péter

Két hete még csak tréfálkozgattam azzal, hogy ideje volna már rendesen megfingatni a közvagyondézsmálás Paganinijét, a belvárosi Al Caponét, a Szeréna út Rogán Antalát, Juhász Pétert, és tessék, milyen gyorsan vette a lapot az új-kiegyensúlyozottság friss kereskedelmi bástyája. Mert az új-kiegyensúlyozottság – és merné-e bárki vitatni, vállalva egy amolyan krétakörös típusú NAV-vizsgálat ódiumát? – sokkal kiegyensúlyozottabb a régi kiegyensúlyozottságnál, amely egy posztkádári struktúra, egyébként, és mint ilyen, káros, nemzetellenes, kiirtandó, hacsak nincs benne Szűrös vagy Pozsgay.

Az új-kiegyensúlyozottság minden korábbinál kiegyensúlyozottabb kiegyensúlyozottságát az biztosítja, hogy nem ám a megagázbizniszt sápolót, a félmegyényi uradalmakat strómanoltatót, a pályázati pénzpumpa végére családtagokat szigszalagozót vonjuk kérdőre, hogy „MIBŰ?", hanem előbb – és főleg – azt, aki éppen kérdőre akarná vonni.

Mert ahol kiegyensúlyozottság van, ott kiegyensúlyozottság van,- tessenek megnézni, teszem azt, a Századvég valamely kutatását, abban le lesz írva fehéren-feketén, hogy legálisan keresett háromötven bruttóból a Szeréna úton albérletet kivenni semmivel nem jelent kisebb veszélyt a társadalomra, mint eltüntetni egy-kétszázmilliárdot.

 

Szerencsére az új-kiegyensúlyozottság eszméje nemcsak a médiákokumokban, hanem az igazságszolgáltatás berkeiben is fölütötte buksi fejét: máris sikerült jogerőtlenül nyakon csípni a kirívóan közösségellenes, erőszakos, agresszívós, Kubatov Gáborhoz köthető verőembert, Gulyás Mártont, aki a Nyakó Istvánt akadályozó kopaszokat próbálta akadályozni utólag a jól megérdemelt társadalmi elismerődésben. Szerencsére viharsebesen kapott egy felfüggesztettet. A példásan gyors és kemény ítélet, valamint a példásan pöpec médiaeljárás remélhetőleg elrettent mindenkit mindentől, de főleg az ilyen állatterelgetős családnevűeket a szemtelenkedéstől.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.