galéria megtekintése

Török átok

5 komment

A szerk.

Három állítást sulykolt szolgaian szerdán az állami televíziós hírmondó: 1. migrációs válsághelyzetet hirdetett a kormány az egész országra, 2. lezárult a migránsok előtt a balkáni útvonal,  3. telt ház lesz a hosszú hétvégén a magyar szálláshelyeken.

Ez a három állítás csak akkor ábrázolja hűen az országban történteket, ha a Balkánt megkerülve el lehetne jutni Görögországból hazánkba, és a felénk tartó hordák miatt a hoteleket az összefogdosásukra kiküldött rendfenntartókkal töltötték volna fel. Jó, még egy megoldás van arra, hogy az említett három hír illeszkedjen egymáshoz: a kormány krízis nélkül hirdetett válsághelyzetet, hiszen már fizikálisan sem érheti el a magyar határt a menekültek tömege.

A lakosság ugyanakkor biztonságban érzi magát, elutazik, ingatlanát ott meri hagyni. Reméljük, senki nem kap ki a hírközlőnél, amiért a rémisztgetés és a hurráoptimista gügyögés keveréke akaratlanul leleplezte megrendelőik szándékait.

 

A helyzet az, hogy utolsóként Angela Merkel is belátta, Európa gazdag hagyományaihoz a bezárkózás közelebb áll, mint a tételesen kidolgozott humanitárius menekültpolitika. Így az Oszmán Birodalom mentalitását a nemzetközi porondra visszahozó Törökországgal az unió megállapodott abban, hogy Anatólia lesz Európa menekülttábora, cserébe sok pénzt kap szabadon választott jogtiprásához.

Ügy megoldva. De épp itt kezdődhet a krízis a magyar kormány számára. Hiszen egy év után újra dolgozni kéne az ország égető problémáinak megoldásán.

És ettől ők kerülhetnek válsághelyzetbe.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.